L'atenció a les persones refugiades d'Ucraïna s'amplia amb un nou centre d'acolliment en l'antiga Fe de València

Guardar

La consellera Grabiela Bravo visita el nou centre d'acollida a l'antiga Fe de València
La consellera Grabiela Bravo visita el nou centre d'acollida a l'antiga Fe de València

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que el Consell ha ampliat l'atenció a les persones refugiades de la guerra d'Ucraïna amb la posada en marxa d'un nou centre d'acolliment temporal que l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) ha habilitat a l'Escola d'Infermeria de l'antic hospital La Fe de València.

Bravo ha visitat aquest divendres les instal·lacions que estan operatives des de dijous passat i la gestió de les quals s'ha encomanat a la Creu Roja. L'AVSRE ha adequat sis plantes de l'edifici per a instal·lar 247 llits i 50 bressols. També s'ha disposat una ludoteca, dos menjadors i una oficina on personal de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública tramita targetes SIP. Un centenar de persones refugiades ja es troben en l'alberg.

Bravo ha explicat que "la iniciativa ha sorgit per a donar resposta a la demanda residencial que existeix a València, com ens van traslladar l'Ajuntament de València i la mateixa Creu Roja". Com ja es va fer amb el centre de recepció de la Ciutat de la Llum d'Alacant -ha afirmat la consellera - "des de la Generalitat hem treballat per a adequar l'antiga Escola d'Infermeria i convertir-la en un centre d'acolliment per a les persones que arriben procedents de la guerra d'Ucraïna, amb els primers recursos immediats d'assistència sanitària, assistència psicològica.

A més, la consellera ha manifestat que "també es prestarà assessorament jurídic per a orientar-les en recursos laborals, en com continuar un negoci que tenien al seu país o en tot el que afecta els seus drets fonamentals".

Per a Gabriela Bravo, "aquest espai és necessari com demostra el fet que, en 48 hores ja hi ha un centenar de persones ací allotjades mentre el sistema d'acolliment els facilita una solució residencial més permanent". A més, ha recordat que l'AVSRE ha habilitat, fins ara, 742 llits en centres de recepció i acolliment: 495 a la Ciutat de la Llum d'Alacant i 247 en La Fe de València.

Destacats