Joan Ribó proposa revolucionar el comerç de proximitat als barris: Compra de baixos tancats per a llogar-los a preus assequibles i més bons comerç

L'alcalde i candidat de Compromís a la reelecció visita Castellar l'Oliveral amb tres propostes per a aquest Poble del Sud

Guardar

Joan Ribó en un comerç de proximitat.
Joan Ribó en un comerç de proximitat.

L’alcalde de València i candidat de Compromís a revalidar l’alcaldia, Joan Ribó, ha anunciat hui una “revolució” per al comerç de proximitat als barris si torna a ser elegit alcalde de València. Joan Ribó vol crear un banc de Baixos de Protecció Comercial a València.

En què consisteix eixa proposta? Segons ha explicat Joan Ribó, en comprar i rehabilitar baixos comercials, per part de l’Ajuntament, per a posar-los posteriorment en lloguer a un preu molt més assequible que l’existent en el mercat lliure. A canvi, estos locals es blindaran per a que oferisquen serveis bàsics de comerç de proximitat com verduleries/fruiteries, forns, pescateries, carnisseries i, també, merceries o ferreteries. 

“El comerç es una part integral de la ciutat i de les milers de persones que treballen en ell. Per això des de Compromís per València lluitem per a fomentar, dignificar i protegir els comerços de barri i proximitat, que són centres dinamitzadors de l'activitat econòmica local del seu entorn i, alhora, centres de relacions socials de la ciutadania”, ha dit Joan Ribó.

MÉS BO COMERÇ

Joan Ribó també ha explicat que vol “desenvolupar accions per a afavorir Eixos Comercials als barris”. I, ha dit que “ho farem continuant amb el bo comerç, una iniciativa que ha funcionat i els i les comerciants han agraït molt.” 

A més, Joan Ribó ha insistit en la proposta que implica la compra i condicionament de baixos comercials en llocs estratègics de la ciutat per a promocionar el comerç de barri i de proximitat. “Farem tot el necessari perquè tots els nostres barris tinguen unes arteries comercials vives i amb tot tipus de comerços diferents”, ha dit Joan Ribó.

L’Anunci s’ha fet al barri d’Orriols, on l’Ajuntament ha pintat, de la mà d’artistes gràfics, les tanques metàl·liques dels comerços amb diferents motius visuals.

PROPOSTES PER ALS POBLES DEL SUD

Per la vesprada, Joan Ribó, a Castellarl-l’Oliveral parlarà de propostes per als Pobles del Sud. Per a Castellar i l’Oliveral, en concret, ha explicat que hi ha previst el projecte més ambiciós que s'ha dut a terme als Pobles del Sud. Es tracta del nou pulmó verd amb el qual comptarà Castellar – l'Oliveral, un parc de més de 8.000 m² per al qual es destinarà una inversió que superarà els 1,4 milions d'euros. Com ha assenyalat l'alcalde, este parc tindrà una superfície que "superarà, per exemple, al terreny de joc de l'actual Mestalla o el Ciutat de València".

D’altra bada, ha explicat el projecte del Camí Nou a la Mar. Una nova infraestructura, que planteja Compromís, de mobilitat sostenible què va reconnectant tots el pobles del Front Fluvial fins a la mar. Amb arbrat viari a les dos bandes, el traçat del camí discorre per elements patrimonials i itineraris culturals ja reconeguts, pels nuclis antics dels pobles i per les sèquies què han anat organitzat el territori històricament. 

A nivell local, d'este itinerari ixen de cada poble itineraris secundaris, que reconnecten barriades com la de Sant Jordi a la Torre, el Poblets a Castellar, etc... Itnieraris secundaris que hui en dia es troben arrelats a la gent, ja que discorren per rutes ja utilitzades de manera informal per la ciutadania.

Per últim, l’alcalde s’ha compromés a dur endavant la connexió ciclopeatonal de Castellar-L'Oliveral amb València. “El Poble de Castellar-L'Oliveral ha estat històricament maltractat per totes les infraestructures que s'han anat fent en el sud de la ciutat. El nou cau de riu Túria, la V-30, la V-31, Mercavalencia, els tallers de Renfe, els aparcaments de camions i contenidors davant de Mercavalencia... no han fet altra cosa que aïllar la població cada vegada un poc més de la ciutat. Totes les eixides naturals que hi ha son perilloses donat la manca d'espais segurs per a vianants i ciclistes, així com per l'intens trànsit de vehicles, molts d'ells pesats. Per això, ens comprometem a fer una nova passarel·la per a travessar el riu i altra per a travessar les vies del tren”, ha dit Joan Ribó.

Destacats