JJ Zaplana: "Puig deixa 71.000 pacients en llista d'espera, 11.000 dels quals superen els 180 dies per a una operació"

Guardar

El responsable de Sanitat del PPCV en la Comunitat Valenciana, José Juan Zaplana
El responsable de Sanitat del PPCV en la Comunitat Valenciana, José Juan Zaplana

El responsable de Sanitat del PPCV en la Comunitat Valenciana, José Juan Zaplana, ha denunciat hui que el Consell de Puig "deixa 71.000 pacients en llista d'espera quirúrgica en la sanitat pública, 11.000 dels quals supera els 180 dies per a ser operat".

JJ Zaplana ha criticat que el govern de Puig "haja intentat fins a l'últim dia ocultar la realitat de les llistes d'espera, retardant fins a l'endemà de les eleccions del 28M la publicació de les dades, que revelen un augment de la demora el mes d'abril".

Així, el responsable de Sanitat del PPCV ha indicat que la demora mitjana per a ser sotmés a una operació quirúrgica és de 84 dies, "set més que en el mes anterior". "El total és de quasi 71.000 pacients en llista d'espera en la pública, la qual cosa suposa 9.100 pacients més que el mateix mes de l'any 2022", ha assenyalat.

José Juan Zaplana ha assenyalat que "la gestió de cirurgies i el diagnòstic en la Comunitat Valenciana ha sigut catastròfic durant els anys del Consell de Puig, amb ocultació de dades, llistes d'espera col·lapsades i falta de transparència, parlant de plans que no han servit i que molts ni tan sols s'han posat en marxa".

Així mateix, José Juan Zaplana ha assenyalat que "aquest és el resum d'un caos assistencial que s'ha negat durant molt de temps per part de Ximo Puig i que ha tapat fins i tot a l'opinió pública abans que la gent poguera exercir el seu dret al vot amb tota la informació".

Temps màxim

José Juan Zaplana ha recordat que el PPCV "té un compromís amb els ciutadans per a treballar a fons a rebaixar les llistes d'espera". "El programa de Govern de Carlos Mazón és ambiciós en eixe sentit, i garantirem per llei el temps màxim en la llista d'espera per a proves diagnòstiques i quirúrgiques".

Així, ha explicat que totes les peticions de proves diagnòstiques, tant de primària com d'especialitzada, seran citades en els serveis assistencials de gestió pública en un màxim de 50 dies per a la seua realització. A més, l'activitat quirúrgica per a patologia ordinària en els serveis assistencials de gestió pública s'inclourà en el comunicat quirúrgic en els primers 90 dies des de la seua indicació.

Arxivat a:

Destacats