L'informe policial que dona la raó a Mónica Oltra tenia llum verda dues setmanes abans de les eleccions

L'anàlisi dels correus electrònics entre Oltra i el seu gabinet confirma que no es va esborrar cap email que poguera ser incriminatori

Guardar

Mónica Oltra, acompanyada dels seus lletrats a l'arribada als jutjats
Mónica Oltra, acompanyada dels seus lletrats a l'arribada als jutjats

En un recent acte emés pel titular del Jutjat d'Instrucció número 15 de València, encarregat de la investigació de la gestió de l'antiga conselleria de Mónica Oltra en relació als abusos del seu exmarit a una menor tutelada per la Generalitat Valenciana, s'ha revelat que un informe policial clau de la causa, que ratifica la versió d'Oltra, estava disponible poc més de dues setmanes abans de les eleccions autonòmiques i municipals del 28M.

Aquest informe es refereix a l'anàlisi dels correus electrònics entre l'exconsellera i el seu equip del gabinet de l'àrea d'Igualtat i Polítiques Inclusives durant el període en el qual es va sol·licitar un informe intern sobre la denúncia de la menor, a pesar que la Fiscalia ja estava investigant els fets. El jutge instructor va acceptar la petició de l'associació d'extrema dreta Gobiérna-te, representada per Cristina Seguí, d'analitzar aquests correus electrònics.

L'informe desmantella la teoria de l'acusació popular, que suggeria que es podrien haver esborrat correus electrònics incriminatoris. A més, l'informe policial també conclou que l'exvicepresidenta de la Generalitat Valenciana, qui va dimitir després de ser imputada en aquesta causa, no va intercanviar cap correu electrònic amb el seu equip de gabinet ni amb els seus alts càrrecs en relació a la denúncia per abusos comesos pel seu exmarit.

La investigació policial ratifica la versió que va donar Oltra davant el jutge, ja que es confirma que va ordenar al seu equip que indagara què havia passat després d'assabentar-se el 4 d'agost del 2017 que la Fiscalia de Menors investigava al seu exmarit després d'haver rebut un acte judicial en el domicili que encara compartien. Els correus electrònics que s'intercanviaren entre ella i el seu gabinet comencen el 8 d'agost, descartant l'existència de proves que sostenen les acusacions abocades per l'acusació popular.

L'acte del jutge posa de manifest la disponibilitat de l'informe policial clau dues setmanes abans de les eleccions autonòmiques i municipals del 28 de maig, i que no ha vist la llum fins a aquesta setmana després de l'alçament parcial del secret de la peça, la qual cosa podria haver comportat repercussions polítiques en els comicis.

Arxivat a:

Destacats