Impostos, Sanitat, Educació, Economia i Transparència: les esmenes de Ciutadans als PGV

El síndic de Ciutadans a les Corts, Toni Cantó, admet que “barallaré fins al final en la negociació de pressupostos per aconseguir millores concretes per a autònoms i famílies valencianes”

Guardar

canto_ciudadanos
canto_ciudadanos

Les 37 esmenes parcials que ha anunciat Ciutadans tant a la Llei d'Acompanyament com als mateixos Pressupostos de la Generalitat giren entorn dels polèmics impostos, l'àrea de sanitat, l'àmbit educatiu així com al sector econòmic i a la transparència.

Encara que les primeres reunions del mateix president de la Generalitat, Ximo Puig, amb el coordinador autonòmic i síndic de la formació taronja, Ciutadans, Toni Cantó, semblaven venir de la mà de l'eliminació de la pujada d'impostos a les grans fortunes i multinacionals, proposta que a la sala conjunta de les Corts aprovaven i negociaven els mateixos partits del Botànic, PSPV, Compromís i Unides Podem, mentre Puig es reunia amb Cantó.

No obstant això, la pujada d'impostos a les grans fortunes i multinacionals era i és actualment la bandera del Botànic en aquests Pressupostos per a 2021, i proposta amb la qual el Cantó no congeniava i es referia com un "despropòsit" i "traïció" del mateix Puig, ara, el mateix Cantó reitera que "Cs continua treballant en les negociacions i barallarà fins al final per aconseguir uns pressupostos centrats i en els quals es concreten mesures per a millorar la sanitat, l'atenció als majors, i la situació econòmica de les famílies i els autònoms valencians".

'La pujada d'impostos a les grans fortunes continua sent una línia roja per a Ciutadans'

Respecte a la possible pujada d'impostos, el síndic de Cs ha recordat que "continua sent una línia vermella" i ha criticat el "canvi d'opinió del PSPV amb aquest tema". "Esperem que Puig explique per què els socialistes secunden ara per apujar impostos als valencians i qui dicta realment la política fiscal en el Botànic", ha conclòs.

'Una ajuda de 120 euros per a adquirir material informàtic de teletreball o d'estudi'

En aquest sentit, el síndic de Cs ha anunciat que la formació plantejarà esmenes als comptes entorn de quatre eixos econòmic, sanitari, educatiu i de transparència. "En la Llei d'Acompanyament als Pressupostos, proposem baixar l'IRPF mig punt fins als trams de 50.000 euros", ha declarat, al mateix temps que ha proposat una ajuda de 120 euros "per a l'adquisició de material informàtic per a teletreballar o estudiar des de casa" i ampliar el límit d'edat per a accedir a ajudes en la compra d'habitatge fins als 45 anys.

'En transparència demanem una auditoria externa de la Generalitat per a avançar en eficiència i retallar despesa supèrflua'

Quant a Sanitat, la formació taronja proposa crear 2.000 places en residències de majors així com posar en marxa una xarxa d'auxiliars per a residències i atenció primària. En relació amb l'economia valenciana, Cantó opta per destinar 100 milions d'euros a rescatar els sectors més afectats, una partida de 80 milions per a un fons d'ajudes directes als sectors més afectats per la crisi del coronavirus com el turisme, l'hostaleria o l'oci, crear un "Bo Comerç" amb un pressupost de 10 milions i incrementar en altres 10 milions d'euros per al bo turístic. Si parlem de transparència, la formació taronja demana realitzar una auditoria externa de la Generalitat per a avançar en l'eficiència i retallar despesa supèrflua.

Respecte a la Llei de Pressupostos, Cantó ha mostrat "satisfacció amb l'acolliment de les propostes de Cs, encara que encara no es pot cantar victòria" i ha assegurat que "hi ha un compromís per a crear dos mil places més en residències de majors". A més, el síndic ha anunciat que Cs presentarà una esmena per a posar en marxa un "bo descompte per a aprenentatge d'anglés", per valor d'entre un i tres milions d'euros, "que suposarà també un gran benefici per a les acadèmies d'idiomes".

"No estem demanant res que no s'haja signat en els acords de reconstrucció l'agost passat, però, mentre en Ciutadans treballem per resoldre els problemes reals de tots els valencians, alguns en el Consell només pensen en la reconstrucció del propi tripartit", ha conclòs Cantó.

Arxivat a:

Destacats