Illueca celebra aprovar uns pressupostos "orientats cap a una recuperació justa"

Destaca que la Conselleria d'Habitatge percebrà l'increment pressupostari "més important de tot el Consell"

Guardar

Héctor Illueca i Pilar Lima
Héctor Illueca i Pilar Lima

El vicepresident segon de la Generalitat i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca (Unides Podem), ha celebrat la "gran notícia" que el Botànic haja aconseguit aquest dissabte un acord per a uns pressupostos de la Generalitat de 2022 que seran "socials orientats cap a una recuperació justa i inclusiva".

Així ho ha manifestat en un missatge en el seu compte de Twitter, després de conéixer-se que la comissió del Consell encarregada d'elaborar les línies estratègiques dels pressupostos de 2022 ha aconseguit un acord per a aprovar els comptes de la Generalitat del pròxim any en una reunió extraordinària que se celebrarà el dimecres 3 de novembre.

En la xarxa social, Illueca ha assenyalat que els comptes "seran uns pressupostos socials orientats cap a una recuperació justa i inclusiva" i ha remarcat que "es tracta d'una gran notícia per al poble valencià". "Seguretat, justícia i esperança en el futur. Seguim!", ha manifestat.

En la mateixa línia, la Vicepresidència Segona ha valorat "amb satisfacció" l'acord, en un comunicat, i ha descrit els pressupostos com a "expansius, socials i inclusius en la línia del que necessita la Comunitat Valenciana per a recuperar-se socialment i econòmicament de la crisi provocada per la pandèmia".


L'INCREMENT PRESSUPOSTARI "MÉS IMPORTANT"
 

Així mateix, el departament que dirigeix Illueca ha destacat l'"increment pressupostari" per a la Conselleria, que "és el més important de tot el Consell i això permetrà dotar de recursos a fi de desenvolupar les noves normes recentment aprovades en matèria d'habitatge".

La Vicepresidència Segona ha insistit en la idea d'uns pressupostos "de la recuperació justa i inclusiva" i ha ressaltat que "s'ha incidit a blindar els serveis bàsics que garanteixen els drets socials, com és el dret a l'habitatge".

A més, en els comptes s'assenyala "com a prioritats l'emergència residencial i la rehabilitació", ha avançat la Conselleria. En aquest sentit, "l'augment pressupostari que experimenta la Conselleria d'Habitatge que permetrà ampliar les polítiques ja vigents i expandir l'actuació a altres problemàtiques", ha avançat.

En concret, respecte a la rehabilitació, el nou pressupost "inclou un augment important, a més, dels capítols corresponents a la rehabilitació i altres activitats de per a la reconversió del sector de l'edificació", ha precisat el departament que dirigeix Illueca.

"Es tracta de la materialització d'un compromís de la Vicepresidència Segona amb la transformació del model productiu i, en concret, d'una activitat fonamental per a la Comunitat Valenciana com és l'edificació. D'aquesta manera, podrem acompanyar al sector en el seu avanç cap a noves activitats intensives en coneixement i d'alt valor afegit, la qual cosa enfortirà la recuperació de la nostra economia i la creació de nous llocs de treball", ha subratllat.

Destacats