Hyperloop: el transport del futur 'made in València' que aposta per la innovació contra el canvi climàtic

El president ha participat, al costat del ministre de Ciència i Innovació en la presentació del vehicle Hyperloop de Zeleros, que aplica desenvolupaments tecnològics d'alta velocitat al transport

Guardar

hyperloop puig pascual duque
hyperloop puig pascual duque

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat per la innovació, amb iniciatives com el vehicle Hyperloop de Zeleros, per a evolucionar cap a una mobilitat sostenible i compromesa contra el canvi climàtic.

Així ho ha indicat durant la presentació d'aquest projecte, liderat per un grup d'enginyers formats a la Universitat Politècnica de València, que aplica desenvolupaments tecnològics d'alta velocitat per a crear un nou mitjà de transport.

El prototip d'aquest vehicle Hyperloop, desenvolupat per la 'start-up' valenciana Zeleros, està basat en un sistema tubular dissenyat per a minimitzar la resistència a l'aire o a la fricció, i ha estat presentat per l'empresa en un acte celebrat en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València que ha comptat també amb la presència del ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque.

Ximo Puig ha expressat el seu reconeixement a l'exemple de "talent, persistència i utopia" que representa aquest projecte, que situa a prop "el futur" i que permet parlar d'una necessària "aliança d'objectius" entre la tecnologia i la batalla contra el canvi climàtic.

Tal com ha subratllat el cap del Consell, el nou mitjà de transport desenvolupat mitjançant la tecnologia Hyperloop, que consumeix molt poca energia i produeix molt pocs contaminants, permet apostar per la sostenibilitat "sense renunciar a la mobilitat ràpida". "No és lògic continuar deteriorant el planeta", perquè seria una "grandíssima mostra d'insolidaritat i un viatge al suïcidi", ha defensat.

El president ha ofert a més el suport de la Generalitat a aquesta mena d'iniciatives, i ha assenyalat que el Govern valencià posarà tots els instruments al seu abast "al servei d'aquesta causa per la innovació, pel futur del planeta i pel futur del desenvolupament de la Comunitat Valenciana".

"Durant massa temps s'ha considerat la innovació com alguna cosa que ens venia de fora", però, actualment, gràcies a universitats i instituts tecnològics i de recerca, "tenim l'oportunitat de ser protagonistes", ha subratllat Puig, que ha lloat que la tecnologia Hyperloop s'estiga desenvolupant a més a través d'un procés col·laboratiu.

"Ara, més que mai, són importants la ciència, la innovació i el talent", ha conclòs el president, en al·lusió al difícil moment que es travessa en l'actual context de pandèmia.

Hyperloop ha estat inclòs en la nova Estratègia Europea de Mobilitat i en l'Agenda Estratègica d'Innovació Ferroviària, i Zeleros participarà en l'Expo Dubai 2021 amb una maqueta del vehicle de 6 metres de llarg, que s'ha mostrat durant l'acte, al qual també ha assistit la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

Arxivat a:

Destacats