L'Horta Sud aposta per Dolors Gimeno com a diputada de València per Compromís

En total, seran tres els que ocupen els escons de la Diputació de València per part de Compromís

Guardar

Dolors Gimeno, diputada i regidora de l'Ajuntament de Catarroja per Compromís
Dolors Gimeno, diputada i regidora de l'Ajuntament de Catarroja per Compromís

A una setmana de la constitució dels ajuntaments, encara es desconeixen els noms que ocuparan els tres escons de la Diputació de València per part de Compromís. No obstant això, a la comarca de l'Horta Sud, si hi ha un nom que sona amb força, eixe és el de Dolors Gimeno. Segons fonts consultades, els regidors i regidores de l'Horta Sud aposten per Gimeno com una de les persones indispensables per a compondre la nova Diputació, després de les eleccions del passat 28 de maig.

I és que cal recordar que Dolors Gimeno ja ha ocupat el càrrec de diputada, aquests últims quatre anys, en càrrecs de gran importància per a la societat valenciana, com són Mobilitat Sostenible, Diversitat o Normalització Lingüística. Per aquest motiu, a més del lideratge femení, Gimeno s'alça com una de les candidates més potents a ocupar un dels tres escons de Compromís en la Diputació de València.

Així mateix, Gimeno és l'única que pot accedir a aquest càrrec dels actuals diputats de la comarca de l'Horta Sud, ja que Maria Josep Amigó ocuparà el seu escó en Les Corts Valencianes; mentre que Xavier Rius no s'ha presentat en les llistes municipals i, per tant, tampoc podrà accedir a la Diputació. Finalment, Mentxu Balaguer ha sigut alcaldessa i, d'acord amb el reglament intern de Compromís, tampoc podria ser diputada.

En aquest escenari, Dolors Gimeno aporta el coneixement del funcionament de la institució, la qual cosa evitarà haver de començar de zero i, per això, s'alça com la candidata estrela a la comarca de l'Horta Sud.

D'altra banda, Dolors Gimeno, advocada de professió i regidora de l'Ajuntament de Catarroja, compta amb l'aval de la gestió tant en l'àmbit municipal com en la Diputació, on ha exercit en aquest últim com a portaveu en els plens, amb estil contundent, en temes tan espinosos com la igualtat, la diversitat, la llengua o els drets laborals enfront d'una oposició formada pel PP, Ciutadans i Vox.

De moment, caldrà esperar al pròxim 17 de juny quan es procedirà a la constitució dels ajuntaments i, previsiblement, es votaran les candidatures i es negociarà els termes de govern de la Diputació de València per a la nova legislatura.

Destacats