Gürtel: Camps de nou en el punt de mira

Després de la petició d’Anticorrupció, la reobertura del cas està molt més a prop per la informació aportada per Ricardo Costa

Guardar

camps
camps

El cas Gürtel sembla ara més prop de reobrir-se que de guardar-se en l'hemeroteca per sempre. La clau en tota aquesta història és la figura clau de Ricardo Costa. Qui fóra exsecretari general del PP de la Comunitat Valenciana, ha aportat informació molt esclaridora que posa en escac precisament a l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps.

Costa va parlar alt i clar i va dir que Camps va ser qui va decidir contractar a l'empresa de Francisco Correa per als actes de campanya de les autonòmiques de 2007 però també per a les generals de l'any següent. L'expresident ha eixit triomfant del famós cas dels "tratges" però tots els testimonis apuntaven a ell en el Cas Gürtel.

I què va dir Camps de tot açò? No sé, no conec, no recorde res....un desconeixement perquè recordem que Camps va acudir a aquest juí en qualitat de testimoni. Què ha canviat en tot açò? Ricardo Costa.

L'exsecretari general del PPCV va ser contundent sobre el finançament irregular del PP i va assenyalar com a màxim responsable a Francisco Camps i al seu segon, Víctor Campos, tots dos encarregats de tota la mecànica financera del PP en b.

REACCIONS

La petició de reobertura del cas ha suposat un autèntic terratrémol en tots els partits. Així, el President de la Generalitat Ximo Puig ha considerat que "existeixen responsabilitats polítiques" i Camps ja havia d'haver assumit aquestes responsabilitats fa molt temps.

Per la seua banda, Mónica Oltra ha qualificat de comprensible "determinar els qui eren els vertaders capitosts, els míster X de la trama corrupta". En aquesta mateixa línia, el secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha valorat positivament aquesta acció perquè "construir una Comunitat per al futur només és possible tancant les ferides que va deixar la corrupció del PP, i aqueixes ferides no es poden tancar sense que es jutge al cap dels corruptes".

La portaveu adjunta del grup socialista en Les Corts valencianes, Rosa Peris, ha considerat que "els arguments de la Fiscalia Anticorrupció són molt contundents i tenen un pes molt important per a sol·licitar la reobertura del cas Gürtel i demanar la investigació de l'expresident de la Generalitat Francisco Camps".

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha assegurat que l'excap del Consell "era l'epicentre de la trama que va saquejar les arques públiques per a beneficiar al PP".

Per la seua banda, la coordinadora general d'EUPV, Rosa Pérez Garijo, ha apuntat que la sentència del cas Gürtel els havia deixat un "sabor agredolç" pel fet que Francisco Camps "haguera quedat pràcticament impune", per la qual cosa ara celebren que aqueixa impunitat "puga tenir els dies comptats".

La síndica de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes, Mari Carmen Sánchez, ha assegurat que si l'expresident de la Generalitat Francisco Camps era "el denominador comú de la corrupció en el PP valencià, ha de rendir comptes davant la Justícia i davant la ciutadania".

"EL DANY NO HA PRESCRIT"

"No resultava comprensible que Camps es lliurara per una qüestió de prescripció de delictes, quan el dany causat no solament no ho ha fet, sinó que ho paguem cada dia en forma de deute i de pèrdua de drets" ha sentenciat Estañ. "Hem de jutjar a tots els responsables per a passar pàgina", ha reivindicat.

En aquest sentit, ha assegurat que el "dany que va fer la trama del PP no ha prescrit i que és escandalós que Camps seguisca cobrant diners públics mentre és assenyalat com a responsable pels seus subordinats".

Destacats