Gómez: "Catalá deixa en mans d'una constructora el futur de Benimaclet"

Guardar

Sandra Gómez
Sandra Gómez

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha lamentat que l'alcaldessa de València, María José Catalá, haja "renunciat a recórrer" la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que va dictaminar a favor que es tramite el PAI impulsat per la promotora Metrovacesa en Benimaclet. Amb aquesta decisió, ha advertit que Catalá "ha deixat en mans d'una constructora el futur del barri de Benimaclet".

La dirigent socialista ha denunciat que la "connivència del Catalá amb les constructores suposarà que perdem l'oportunitat que el disseny del PAI s'integre en la revisió de l'àrea funcional de Benimaclet perquè de resposta a les necessitats del barri, integrant-lo millor en l'horta, recuperant espai públic per a zones verdes i dotacions públiques", entre altres qüestions. "El que des del Partit Socialista volíem era que hi haguera una millor integració amb el propi barri i amb l'horta, els camins i amb la ronda i, en segon lloc, adaptar les noves edificacions a la realitat del Benimaclet històric", ha assenyalat Gómez.

"Sincerament ens sembla molt greu la desídia i la falta d'inoperància amb la qual funciona l'ajuntament de la senyora Catalá, a qui se'ls ha passat el termini d'un recurs molt important per als interessos de l'Ajuntament d'aquesta ciutat i dels veïns i veïnes de Benimaclet", ha denunciat i ha recordat que els socialistes estaven "treballant-lo des de l'àrea funcional, ampliant el focus per a la seua millor integració i millor resposta a l'entorn".

Per a això, ha precisat que des d'AUMSA es va contractar "un despatx de professionals perquè pogueren fer un model que generara un consens dins del barri". "Un model que millorara la integració amb l'horta, augmentara la superfície terciària perquè es puguen instal·lar empreses que creen ocupació, dotara de més zones verdes i donara també una solució a augmentar els habitatges protegits i els habitatges de lloguer assequible perquè tots els fills i filles dels veïns de Benimaclet pogueren quedar-se en el seu barri", ha afirmat.

Per això, ha manifestat la seua "preocupació" davant la "renuncieu de Catalá a totes aquestes millores per sectarisme polític, per inoperància, perquè no té rumb, perquè es deixa portar pel rumb dels esdeveniments simplement i perquè no té un model de ciutat, més enllà de posar-se al servei de les constructores". Així, ha advertit que el resultat de la decisió del nou govern municipal "serà un perjudici molt directe per als veïns i veïnes, que perdran més de 15.000 m² de zones verda, habitatges de lloguer assequible i dotacions públiques".

Destacats