Génova apunta a Carlos Marzón com a possible relleu de Bonig al capdavant del PPCV

Guardar

visita_pablo_casado
visita_pablo_casado

La direcció nacional del PP ha agraït a Isabel Bonig el seu "esforç" i "dedicació" al capdavant del partit en la Comunitat Valenciana i ha subratllat que continuarà sent un "actor clau per al partit pel que fa l'àmbit autonòmic i nacional". Fonts de la cúpula del partit consultades per Europa Press apunten al president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, com el candidat amb més opcions de presidir el partit en aquesta regió.

Isabel Bonig, que presideix el PPCV des de juliol de 2015, ha traslladat a la direcció nacional del Partit Popular que no es presentarà a la reelecció en el congrés autonòmic del PPCV. Aqueix conclave es convocarà formalment en la reunió de la Junta Directiva autonòmica que s'ha fixat per a aquest dijous 6 de maig i es preveu per a finals de juny. Segons fonts de la direcció nacional del PP, s'ha convocat aquest congrés regional amb l'objectiu de "renovar i posar a punt l'estructura i estar preparats per a guanyar les pròximes eleccions en la comunitat autònoma", i "treballar perquè Pablo Casado arribe prompte a Moncloa".

Bonig es va fer càrrec del PPCV en un "moment molt complicat"

A més, 'Génova' ha agraït a Bonig el seu "treball, esforç i dedicació, des que al juliol de 2015 es va fer càrrec del partit en un moment molt complicat". Segons ha afegit, en aquests quasi sis anys, també ha destacat per "el seu important treball d'oposició, que ha deixat al descobert la mala gestió del govern valencià de Ximo Puig".

Fonts de la cúpula del PP han assenyalat que a partir d'ara Isabel Bonig "continuarà sent un actor clau per al partit en l'àmbit autonòmic  i nacional", sense donar més detalls ni precisar si el partit li ha oferit algun altre destí. Encara que la direcció del PP ha subratllat que seran els militants els que "trien a qui lidere en partit en els pròxims anys", veus del PP consultades per Europa Press consideren que el relleu de Bonig al capdavant del PPCV serà Carlos Mazón, president del PP d'Alacant i de la Diputació.

En els últims mesos el seu nom ha aparegut en les travesses com a candidat preferit de 'Génova' per a liderar el PP de la Comunitat Valenciana. De fet, el passat 21 d'abril se li va preguntar expressament a Pablo Casado en una roda de premsa si Mazón era el candidat a presidir el PPCV. "No hi ha cap congrés convocat i, per tant, no em correspon al meu valorar qualsevol procés que ni tan sols s'ha convocat encara", va respondre Casat llavors als periodistes en el Congrés dels Diputats.

La volutat de Bonig era repetir

Aquests últims mesos, Isabel Bonig havia expressat la seua intenció de repetir al capdavant del PP valencià. Dimarts passat, va demanar tranquil·litat als "satèl·lits de Gènova" i va assegurar no saber "res" del congrés del PPCV. "Es convocarà, això és més llarg que un dia sense pa. Veig a alguns, no Génova sinó els satèl·lits de Gènova, amb massa pressa", va dir la presidenta del PPCV, per a afegir que ella parlava amb 'Gènova' però que no li havien dit "res".

El PP està immers en aquest moment en la celebració dels congressos provincials -ja ha celebrat al voltant d'una vintena- i preveu començar amb els congressos regionals aquest estiu. El conclave valencià se celebrarà segurament a la fi de juny, segons fonts del partit. Un dels congressos que ha despertat més expectació és el del PP madrileny, que tindrà lloc a final d'any. Ací Pablo Casado haurà de decidir si aposta per buscar un equilibri entre Isabel Díaz Ayuso i José Luis Martínez-Almeida a través d'una tercera via -aquests mesos s'ha apuntat a la figura d'Ana Camíns-; o si opta directament per donar el seu suport a Ayuso per a liderar el partit a Madrid una vegada que es confirme la seua victòria en les eleccions autonòmiques d'aquest 4 de maig que pronostiquen les enquestes.

Destacats