Ferri: "Casos aberrants com el del bisbat d'Alcalá de Henares demostren que queda molt per fer per la dignitat i la llibertat de les persones"

"És preocupant que partits com el PP i Ciudadanos encara pensen en la possibilitat de pactar amb partits feixistes d'extrema dreta"

Guardar

ferri
ferri
Fa només uns dies, el diario.es destapava un cas de teràpies il·legals per a curar l'homosexualitat que el bisbat d'Alcalá de Henares impartia de manera clandestina. D'aquesta manera, un periodista infiltrat es va fer passar per un jove que volia canviar la seua orientació sexual. Després de citar-li en el Centre d'Orientació Familiar Regina Familiae, les teràpies de reversió que es practiquen en el centre han eixit a la llum.Com es pot veure en la investigació, i malgrat que des de la diòcesi ho han negat rotundament, la pseudoterapeuta admet no solament que s'està duent a terme un acte LGTBfòbic, sinó que eixa teràpia pot tindre conseqüències: "Jo podria anar a la presó".MásMadrid ja ha interposat una denúncia contra el bisbat en la qual demanen que siguen sancionats amb les penes màximes que es reflecteix en la llei contra la LGTBfòbia. I és que, de la mateixa manera que a la Comunitat Valenciana, en la Comunitat de Madrid aquest tipus de sessions estan prohibides amb multes de més de 45.000 euros, tal com es recull en la Llei de Protecció Integral contra la LGTBfòbia.

La Comunitat Valenciana, després de l'aprovació de la coneguda Llei LGTBI, en la qual es garanteix la igualtat real i efectiva de totes les persones amb independència de la seua orientació sexual, identitat de gènere, expressió de gènere, desenvolupament sexual o grup familiar, també es recull la prohibició de mètodes, programes o teràpies d'aversió dirigides a modificar l'orientació sexual de les persones.

València Extra ha parlat amb el síndic de Compromís a Les Corts, Fran Ferri, que ha sigut contundent en denunciar que "casos aberrants com el del bisbat d'Alcalá de Henares demostren que encara queda molt per fer per la dignitat i la llibertat de les persones, però també perquè calen lleis com la qual es va aprovar en Les Corts, el mes de novembre passat, la Llei Valenciana d'Igualtat de les persones LGTBI, que suposa la incorporació dels valencians i valencianes a les legislacions avançades que aposten per la igualtat i per la diversitat com un valor social".Així mateix, ha afegit que "la nostra llei no permet aquest tipus de tractaments d'aversió que són inútils, i només porten dolor a les persones LGTBI i als seus familiars. En aquest sentit, és necessari una llei estatal que ho regule. Precisament, no entenem per què no s'ha arribat a aprovar la llei que estava en tramitació des de fa més d'un any".Finalment, ha fet referència a aquelles formacions que es posen com a bandera l'eliminació d'unes lleis que garanteixen i protegeixen a col·lectius que estaven oblidats. "No podem baixar la guàrdia, sobretot, en una precampanya i campanya on algunes formacions polítiques ja han ensenyat les seues dents homofòbics. Continue insistint que és preocupant que partits com el PP i Ciudadanos encara pensen en la possibilitat de pactar amb partits feixistes d'extrema dreta, com a Vox, que vol eliminar, precisament, lleis com la de les persones LGTBI".

Arxivat a:

Destacats