José María Musoles: "La ciutadania votà un canvi de govern i projectes nous per a transformar Godella"

Entrevista a l'alcalde de Godella després d'aconseguir ser la força més votada en les eleccions municipals del 28 de maig

Guardar

José María Musoles, alcalde de Godella
José María Musoles, alcalde de Godella

José María Musoles porta dotze anys com a regidor en l'oposició de l'Ajuntament de Godella. Encara que el Partit Popular ha sigut la força més votada des de 2011, els pactes d'esquerra ostentaven el govern municipal.

Ara, després d'obtindre el 41 % dels vots en els comicis municipals comença la seua primera legislatura ja com a alcalde amb tres prioritats clares: estabilitzar la plantilla de funcionaris del consistori, crear un parc municipal en el paratge de Les Pedreres i millorar la qualitat de vida en les urbanitzacions.

El seu partit va ser el més votat amb el 41 % dels vots. Com valora els resultats electorals?

Els valore positivament, encara que sempre et queda el regust d'haver tret un més per a obtindre la majoria absoluta. Des de l'any 2011, sempre hem guanyat les eleccions encara que mai hem pogut governar. Enguany que sí governarem he de valorar molt positivament el resultat que hem obtingut i la confiança dipositada de la gent per a propiciar aquest canvi de govern.

Van ser huit regidors, a falta d'un per a la majoria absoluta. Preveu pactar amb algun partit?

Estem governant en minoria i encara no hem pactat amb cap partit, però no descartem res. Si finalment no pactem amb cap partit governarem en minoria perquè no ens queda una altra intentant traure el programa del Partit Popular.

Quin partit podria ser el soci del govern municipal?

El partit que vulga sumar-se al projecte del Partit Popular. Nosaltres vam establir unes línies en el nostre programa electoral i el que vulga desenvolupar eixe programa electoral sempre tindrà les portes obertes. Ens hem reunit ja amb tots els partits i alguns han declinat l'oferta realitzada per a entrar en l'equip de govern i uns altres estan valorant-ho.

Podria haver un pacte amb Vox com ha passat en altres consistoris?

Podria haver un pacte amb Vox, amb el Partit Socialista o amb qualsevol.

Quines creu que han sigut les raons que han portat al canvi de color en el govern municipal?

Jo crec que al final el canvi s'ha propiciat per les circumstàncies del municipi i per com estava. Aleshores, crec que la gent espera un canvi amb les polítiques que s'han realitzat fins ara. El Partit Popular sempre ha sigut la força més votada en aquest municipi i l'última vegada que va governar va ser en la legislatura 2003-2007 i, a partir d'ací, han governat pactes de partits d'esquerra, però sempre la força més votada ha sigut el PP.

En aquest cas, crec que la ciutadania ha entés que ja mereixia un canvi el govern i que sorgiren projectes i idees noves amb les quals transformar el municipi. Entenc que aquesta ha sigut la principal raó per la qual massivament es votara al Partit Popular.
 

José María Musoles, elegit nou alcalde de Godella
José María Musoles, elegit nou alcalde de Godella

Ha sigut regidor durant 12 anys en l'Ajuntament de Godella, com afronta aquesta nova legislatura ara com a alcalde?

L'afronte amb il·lusió perquè crec que és un moment clau per a canviar la forma de fer les coses en el municipi. Tinc un equip molt preparat, ja que es va fer a dretcient per a governar i són unes persones amb molta il·lusió i que coneixen el municipi de Godella. Esperem que aquests siguen quatre anys fructífers i que puguem aconseguir tots els objectius que en el programa electoral ens plantegem.

Tenint en compte un possible pacte, ja estan definides les noves regidories?

El passat 27 de juny es va celebrar el ple d'ordenació de l'ajuntament i els huit regidors ja estan designats i plenament actius treballant en les àrees delegades i amb molta il·lusió per a desenvolupar tot el projecte i per a fer el nombrós treball que van a haver de fer per a posar tot això en funcionament.

S'ha creat la regidoria d'Atenció al Major. Una regidoria específica per a atenció a les persones majors perquè creiem que ara mateix és necessari, ja que l'evolució tecnològica ha sigut molt més ràpida que la seua adaptació a aquest canvi.

Per tant, entenem que ells necessiten una sèrie d'atencions especials i per això vam creure que era bo crear aquesta regidoria que en breu començarà a atendre als qui de debò ho necessiten per a aprendre a desenvolupar amb normalitat els tràmits, tant amb l'ajuntament com amb la resta d'administracions.

Quines són les prioritats del seu equip de govern per als pròxims 4 anys?

La principal de totes és arribar a assentar les bases del personal de l'ajuntament. Volem començar la casa pels fonaments, perquè hi ha un descontentament en el propi personal de l'ajuntament i una de les principals prioritats és garantir la tranquil·litat i l'alegria en el lloc de treball de tots els funcionaris.

A partir d'ací, una de les principals reivindicacions que sempre hem posat en valor ha sigut donar més serveis a la ciutadania com l'obertura de la piscina municipal o altre dels grans projectes que tenim és adquirir Les Pedreres per a crear un gran parc públic per al municipi.

Després, realitzarem els serveis bàsics, atendrem totes les necessitats que tinguen els diferents barris. Per exemple, el barri de les Coves de Sant Antoni que requereix una actuació important igual que el barri de Socusa.

Les nostres urbanitzacions s'han sentit en aquests últims anys abandonades quant a serveis bàsics que pretenem que estiguen coberts. I, tot això, com també vam dir en el nostre programa electoral, amb una baixada d'impostos, sobretot en matèria d'IBI, que pretenem baixar-ho un punt bàsic a com està actualment estipulat i també proposarem la baixada de l'impost de plusvàlues.

Quines mesures es van a prendre per a millorar les urbanitzacions?

A mi sempre m'ha cridat l'atenció perquè Godella és un municipi de renda mitjana alta i sempre que es parla amb les urbanitzacions les reivindicacions que ens han traslladat és que per favor atenguem els serveis bàsics. Ens demanden una millora dels carrers, major cura dels parcs i jardins, una millor senyalització vial dels carrers, una major recollida de restes de poda.

Aquests són els serveis bàsics que ha de tindre qualsevol veí del municipi, però ells se senten una mica abandonats i mancats d'eixos serveis. És intenció d'aquesta corporació tindre un tracte igualitari per a totes les zones del poble i millorar tots aquests serveis en honor d'una millor qualitat de vida i millor convivència dels veïns.

I els principals projectes per a aquesta legislatura?

Un d'ells és el mercat municipal que està en vistes, la llar del jubilat és un tema que s'hauria d'haver solucionat i seguim amb el projecte parat. Tenim un edifici que es va adquirir per a la ubicació de la policia local i protecció civil i esperem que en aquests quatre anys el puguem desenvolupar.

Hi ha molts projectes que realitzar, per tant haurem d'establir un ordre de preferències en el pròxim pressupost que s'elabore perquè el document del pressupost és una de les bases fonamentals per a poder desenvolupar tots els projectes.

Quin futur té el PAI de la Torre del Pirata? Seguiran els treballs per a construir el nou barri residencial?

Aquest és un PAI que porta aprovat i va començar a desenvolupar-se fa 21 anys, l'any 2002. Es desenvolupa sobre un sòl privat que ja tenia el caràcter d'urbà aleshores l'única cosa que s'ha fet ara ha sigut desenvolupar un projecte que ja hauria d'haver-se fet fa molt temps.

El Partit Popular entén que era un projecte que s'havia de desenvolupar perquè la seua paralització possiblement haguera suposat un problema molt més greu que el que va suposar el parc de la Devesa pel qual vam haver de pagar una indemnització de més de huit milions d'euros, cosa que el municipi, amb el pressupost que té, no ho pot suportar. Aleshores, entenem que la millor solució era desenvolupar eixe projecte que era necessari i a més estava aprovat des de fa 21 anys.

Terreno donde se construiáà el PAI Torre del Pirata en Godella
Terreny on es construiáà el PAI Torre del Pirata a Godella

Quines són les principals reivindicacions que li transmet la ciutadania?

La ciutadania ens està transmetent una falta d'inversions; per exemple reclamen la reobertura de la piscina municipal coberta que està tancada des de l'any 2020. Per a la millora de les inversions, es requereix una actuació molt important en matèria de cura del poble i asfaltat.

També actuacions importants en matèria de neteja i jardins i una sèrie d'actuacions que cree la població que el partit que ara mateix ho pot dur a terme i pot propiciar un canvi notable és el PP.

Es millorarà l'encreuament entre les andanes en l'estació de metro de Godella, però no es construirà un pas inferior tal com demanen associacions veïnals. La millor solució és un pas inferior?

Això hem de parlar-ho amb la Generalitat Valenciana perquè no és un projecte que depenga del municipi, ja que depén de la Generalitat. Entenem que és un dels punts importants per a aconseguir la vertebració del poble.

Estación de metro en Godella
Estació de metro de Godella

Va haver en el seu moment un projecte per a l'enterrament de les vies, però per diferents circumstàncies no es va dur a terme. Al fet que,sí parlarem amb la Generalitat perquè es realitzen els treballs oportuns per a poder enterrar les vies del metre i que siga un projecte fructífer tant per al municipi com per a la pròpia Generalitat.

Compromís proposava soterrar les vies entre Burjassot i Godella. Es buscarà un consens entre totes les forces de l'ajuntament per a demandar-ho?

Des del primer moment vaig dir quan vaig prendre possessió d'alcalde que totes les decisions, i especialment les que siguen transcendentals per al poble, es van a intentar consensuar amb tots els partits polítics. Estiguen en el govern o en l'oposició van a ser partícips de les decisions importants i del projecte de l'enterrament de les vies. Per això, comptem amb tots els partits per a l'adopció d'aquestes decisions tan importants.

 

Destacats