Enric Morera denuncia xantatges previs a la investigació sobre el finançament del Bloc

El membre de Compromís nega el finançament irregular del Bloc i creu que són "denúncies falses"

Guardar

enric morera corts
enric morera corts

Enric Morera, el que fóra secretari general entre 2003 i 2016 del Bloc i actual president de la formació, una de les potes de Compromís, ha denunciat que va patir xantatges en dues ocasions abans que s'iniciara la investigació sobre el presumpte finançament irregular del seu grup polític en les eleccions de 2007.

Segons Enric Morera, "una persona interposada per" Arturo Torró, exalcalde de Gandia del PP, li va fer xantatge i li va oferir no fer públiques determinades informacions sobre possibles actuacions irregulars del Bloc a canvi de donar l'alcaldia de la ciutat valenciana a Torró. Davant açò, Morera va contestar que "no tenien res que ocultar" i no va cedir a l'extorsió. No obstant, no ha aclarit qui va dur a terme aquests ardits. En aqueix moment, no va denunciar aquests xantatges perquè, segons ell, no tenia enregistraments per a acreditar els fets, però ha anunciat que sí que ho declararà "on ho haja de dir".

El PSPV i el Bloc Nacionalista Valencià estan sent investigats per presumpte finançament irregular per un jutjat de València des de fa més d'un any. La investigació, que es portava en secret fins la informació desvetlada per El Mundo, tracta d'esclarir pagaments de factures per treballs electorals a ambdues formacions en les eleccions municipals i autonòmiques de 2007. Presumptament s'hauria incorregut en delictes de prevaricació, falsedat documental continuada, malversació de cabals públics i delictes electorals -aquests últims ja haurien prescrit-. A més, estarien implicats diversos ministeris d'Espanya durant l'època de José Luis Rodríguez Zapatero

L'actual president de les Corts Valencianes ha manifestat que es tracta d'"altra denúncia falsa" basada en un "xantatge polític", encara que ha admès que no és ell el que "ho ha d'acreditar", sinó la justícia. En aqueix sentit, creu que el cas "no acabarà en res". "S'està jugant amb l'honor i la dignitat de les persones", ha dit, i ha afegit que aquestes denúncies pretenen fer creure que "tots som iguals", però ha sentenciat: "No tots som iguals".

"En la meua vida política he tingut moltes denúncies falses i tot ha quedat en gens, i ací em fa l'efecte que acabarà en res però açò ho determinarà la justícia i nosaltres col·laborarem en tot el que se'ns demane", ha indicat per a agregar: "Sembla que la jutgessa no ha vist cap irregularitat i va a decretar l'arxiu". Cal aclarir, a aquest efecte, que l'arxiu dels possibles delictes s'ha produït  perquè aquests han prescrit.

Morera nega el finançament irregular

El membre de Compromís ha negat "rotundament" les pràctiques irregulars amb empreses de la trama de Crespo Gomar. Segons Morera, tots els serveis es van pagar legalment i el deute de prop de 200.000 amb aquestes companyies es va liquidar en 2010 rehipotecant la seu del grup.
Destacats