El Partit Popular guanya les eleccions municipals de Meliana 2023 amb majoria absoluta

Aquests són els resultats de les eleccions a Meliana aquest 28 de maig

Guardar

Trini Montañana, candidata del PP a Meliana
Trini Montañana, candidata del PP a Meliana

Ja es coneixen els resultats de les eleccions municipals a Meliana d'aquest 28 de maig de 2023. El Partit Popular ha aconseguit la força política més votada en el municipi amb un total de 3.199 vots, la qual cosa representa el 51.41%. D'aquesta manera, el partit encapçalat per Trini Montañana liderarà l'Ajuntament de Meliana amb 10 regidors en el consistori, que li han atorgat una clara majoria absoluta.

 

La segona força més votada ha sigut Compromís, liderat per Josep Riera, fins ara alcalde de la localitat, amb el 25.6% dels vots, aconseguint, d'aquesta manera, un total de 5 escons; mentre que el PSPV-PSOE, amb Manuel Ferrer al capdavant, es manté en la tercera força política dins del consistori amb 2 regidors, gràcies al 11.44% dels vots.

 

Cal destacar que, en les eleccions de 2023, Ciutadans ha decidit no presentar-se als comicis municipals de Meliana, mentre que Podem i Esquerra Unida van arribar a un acord per a concórrer a les eleccions de manera conjunta en un total de 50 municipis de la Comunitat Valenciana, entre els quals es troba Meliana. No obstant això, s'ha quedat a les portes de l'Ajuntament d'aquesta localitat de l'Horta Nord, perdent l'únic regidor que mantenia després de les eleccions municipals de 2019. El resultat per a aquesta formació ha sigut del 4.99 % dels vots totals.

En les eleccions municipals de 2019, Compromís (amb 7 regidors) i el PSPV-PSOE (amb 3 regidors) van pactar per a superar la majoria absoluta que està fixada en 9 escons. No obstant això, després dels comicis municipals d'aquest 28 de maig de 2023, Riera perd l'Alcaldia de Meliana que passa directament al Partit Popular que governarà en majoria absoluta. Així, la candidata Trini Montañana serà l'encarregada d'assumir la vara de comandament en aquesta pròxima legislatura.

Arxivat a:

Destacats