El bloc de l'esquerra guanya les eleccions municipals de Manises 2023

Aquests són els resultats de les eleccions municipals de Manises del 28 de maig de 2023

Guardar

Ajuntament de Manises
Ajuntament de Manises

Ja es coneixen els resultats de les eleccions municipals de Manises d'aquest 28 de maig de 2023. Partit Popular ha sigut el partit polític més votat amb 3.922 vots, la qual cosa suposa el 25.65% dels vots totals i 6 regidors que entraran a formar part de la corporació municipal. Molt seguidament, està la formació política de PSPV-PSOE i Compromís que han empatat com les segones forces més votades amb 5 regidors cadascun, en obtenir 3.298 i 3.206 vots respectivament. No obstant això, malgrat ser el PP el més votat, no suma els suficients escons per a poder governar. Una suma a la qual si que arriba el bloc de l'esquerra. Així, tot apunta al fet que hi hauria un pacte entre el partit socialista, Compromís i Podem.

 

Els vots restants per a la resta de partits polítics s'han repartit de la següent manera: VOX aconsegueix 4 regidors amb 2.272 vots, és a dir, el 14.86%; mentre que Podem ha aconseguit rascar un únic regidor, que ha sigut determinant perquè suma el bloc de l'esquerra a Manises amb el 5.83% dels vots, és a dir, 892 vots.

 

Ara s'obri un procés de negociació en el qual les diferents forces polítiques hauran de pactar per a intentar revalidar un govern d'esquerres. De fet, va ser ja en les eleccions de 2019 quan APM- Compromís, malgrat ser el partit que va guanyar els comicis, no va arribar als onze escons que li atorgaven la majoria absoluta. D'aquesta manera, van formar un govern de coalició al costat del PSPV-PSOE i Podem amb Jesús Borrás, de Compromís, com a alcalde de Manises.

Una situació que haurà de tornar a repetir-se perquè Manises torne a comptar amb un govern progressista, ja que els resultats de les eleccions fan inevitable que haja de produir-se un pacte entre PSPV-PSOE, Compromís i Podem per a revalidar l'Alcaldia. En aquest cas, la dreta es quedaria sense opcions per a arribar al govern de l'Ajuntament de Manises.

Arxivat a:

Destacats