El Suprem sentencia la decisió "política" del TSJCV sobre el plurilingüisme

El Tribunal dóna la raó a la Generalitat per un decret que ja havia sigut derogat

Guardar

inici_curs_escolar_17
inici_curs_escolar_17

El Tribunal Suprem ha donat un revés al TSJCV sobre el decret del plurilingüisme de Marzà. En concret, el tribunal reafirma precisament els arguments de la pròpia Conselleria d'Educació de Vicent Marzà.

En l'escrit del Tribunal Suprem es declara «la pèrdua sobrevinguda de l'objecte processal, pel fet d'haver-se derogat el Decret de Plurilingüisme». A més el criteri del Tribunal Suprem ha sigut compartit i acceptat per la Fiscalia.

A més, s'interpreta que la secció quarta del TSJCV hauria d'haver acceptat, des d'aqueix moment, totes les peticions d'arxiu que la Generalitat ha formulat en els diferents processos pendents, al·legant aquesta causa. Després de conéixer-se aquesta decisió, El síndic del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha afirmat que és una bona notícia que el Suprem done la raó al Consell. Coincidim que no té sentit seguir jutjant una norma derogada, tal com ha fet la secció quarta del TSJCV, que ha decidit seguir amb un procediment contra una norma inexistent".

En aqueix sentit, "des de Compromís lamentem la judicialització de l'educació per part del PP i el seu entorn. El Botànic ha demostrat que la seua prioritat són els xiquets i les xiquetes, que aprenguen a parlar valencià, castellà i anglés. I per això en Les Corts hem aprovat una Llei de Plurilingüisme que és una gran eina per a aprendre idiomes".

La particular lluita de l'educació del PP

El Partit Popular porta particularment una campanya feroç d'oposició contra el Conseller Marzà al que ha acusat de radical, sectarista, catalanista i altres qualificatius. La Portaveu d'Educació del Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó, va presentar una campanya contra el suposat adoctrinament en les escoles valencianes i constants queixes contra la gestió del Conseller Marzà al capdavant de la Conselleria d'Educació.

Curiosament, la pròpia campanya els va jugar una mala passada i el seu web va estar fóra de servei durant diverses setmanes fins que van aconseguir reactivar-la. Precisament molts van aprofitar aquesta plataforma de denúncia per a tot el contrari i la web es va omplir de "denúncies iròniques".

L'última acció emmarcada ha sigut critiques les ajudes de la Conselleria destinada al foment del valencià en els mitjans de comunicació. Un ròssec que aquest dimecres ha xocat amb el propi Tribunal Suprem.

Destacats