El PP demana una comissió d'investigació per a aclarir els contractes dels hospitals de campanya i dels avions de material per valor de 39 milions

A més, el grup parlamentari popular critica que Morera trie a Ovidi Montllor, que recentment premiava a Jordi Cuixart, un condemnat pel procés independentista català, per a parlar del valencià en una conferència sobre llengües minoritàries

Guardar

BASTIDAS
BASTIDAS

El grup Parlamentari Popular (GPP), ha sol·licitat una comissió de recerca sobre la utilització del procediment d'emergència en la contractació pública, en particular sobre els hospitals de campanya i la despesa en els avions noliejats per un empresari d'origen xinés.

Bastidas s'ha referit d'aquesta manera durant la roda de premsa després de la Junta de Síndics on ha anunciat que el PP també ha demanat una comissió sobre l'arribada de migrants a la Comunitat.

Respecte als hospitals de campanya, Bastidas ha recordat que són 16 els milions gastats pel Consell "i que se sàpiga no estan sent utilitzats per a cap ús". Així, ha assenyalat que els "hospitals de campanya" són un fake que demostren el fracàs de Puig que podrien haver suposat un cost de fins a 16 milions per a infraestructures ruïnoses que paguen de la seua butxaca els qui no arriben a final de mes.

I respecte a l'anomenada Ruta de la Seda, la portaveu adjunta ha recordat que hi ha enviaments de material enfront de la COVID amb un import de 39 milions d'euros, "que han generat molts dubtes". "Avui s'han habilitat dues dates per a dues comissions i creiem que es pot fer el mateix amb aquesta comissió, que s'habilite un dia perquè s'habilite aquesta comissió".

El PP ha sol·licitat la compareixença del vicepresident d'Habitatge, Rubén M. Dalmau perquè aclarisca les ajudes als ajuntaments de manera discrecional, després de la preocupació de molts consistoris".

A més, la portaveu adjunta ha anunciat que el PPCV ha demanat una altra comissió de recerca sobre l'arribada de migrants a la Comunitat des de Canàries. "No ens estan dient tota la veritat. És de justícia que el president Puig comparega i done totes les explicacions necessàries en una qüestió que té un vessant sanitari, però també humanitària i no volem que es torne a repetir el succeït amb l'Aquarius, que van ser rebuts amb aplaudiments i dos anys després estan abandonats, sense regularització i sense ajudes de la Renda Valenciana d'Inclusió".

Llengües minoritàries

Finalment, Bastidas ha expressat el rebuig del seu grup a una conferència que impulsa el president de les Corts, Enric Morera, sobre llengües minoritàries i en la qual, en la qual en nom de la llengua valenciana intervindrà el col·lectiu Ovidi Montllor, "que recentment donava el seu premi més significat a Jordi Cuixart, un condemnat pel procés independentista català". Es tracta, ha explicat de la conferència 'La diversitat cultural i Lingüística en els fons europeus de reconstrucció i l'agenda de la cultura europea'.

"En el PP creiem que hi ha representants i entitats que generen menys tensió i indignació i Morera haurà d'explicar en què està i per què amb diners públics se li ofereix la plataforma de les Corts a una entitat que ha estat tristament coneguda per premiar als qui van participar en l'1O". Així mateix, ha denunciat la "selecció" que ha fet el president de les Corts que, al contrari del que ha fet amb altres representants navarresos i bascos, ha decidit excloure als representants gallecs d'aquesta trobada.

Destacats