El Govern trau a informació pública l'estudi del túnel passant de València i de l'AVE València-Castelló

Guardar

Vista aèria del Parc Central de València i les vies ferroviàries que separen la ciutat
Vista aèria del Parc Central de València i les vies ferroviàries que separen la ciutat

El Govern central, a través del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, ha tret a informació pública l'estudi informatiu del nou eix passant nord-sud, túnel passant, de la xarxa arterial ferroviària de València i el corresponent a la línia d'Alta Velocitat València-Castelló.

Així, es recull aquest dimecres en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), que publica l'anunci de la Direcció General de Planificació i Avaluació de la Xarxa Ferroviària pel qual se sotmeten a informació pública tots dos estudis informatius.

El BOE, consultat per Europa Press, explica que el passat 15 d'octubre, la Direcció General de Planificació i Avaluació de la Xarxa Ferroviària va resoldre, a proposta de la Subdirecció General de Planificació Ferroviària, aprovar provisionalment l'estudi informatiu del nou eix passant nord-sud de la xarxa arterial ferroviària de València i l'estudi informatiu de la línia d'Alta Velocitat València-Castelló.

Així mateix, assenyala que va acordar iniciar el corresponent procés d'informació pública i audiència d'administracions en virtut d'eixa aprovació provisional i conforme al que es disposa en l'article 5.5 de la Llei 38/2015, de 29 de setembre, del sector ferroviari.

Aquests estudis informatius se sotmeten a exposició pública per un període de 30 dies hàbils comptats a partir de l'endemà al de publicació d'aquest anunci en el BOE.

Durant aquest període, els qui ho desitgen podran formular observacions sobre la concepció global del traçat en la mesura en què afecte l'interés general.

Els anuncis sobre tots dos estudi informatius exposen també que atés l'article 7.2 de la citada llei, les administracions competents en matèria urbanística hauran de suspendre, en les zones afectades pels traçats i actuacions ferroviàries referides a aquesta exposició pública, l'aprovació de noves classificacions i qualificacions de sòl, els efectes de les ja aprovades i l'atorgament de noves autoritzacions i llicències urbanístiques.

Eixa suspensió tindrà un termini màxim d'un any a partir de la data de publicació dels anuncis d'informació pública. No obstant això, eixe termini podrà prorrogar-se motivadament pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana durant un màxim de sis mesos.

El BOE destaca que de manera simultània s'han sotmés a exposició pública l'estudi informatiu del nou eix passant nord-sud de la xarxa arterial ferroviària de València i l'estudi informa i el corresponent a la línia d'Alta Velocitat València-Castelló perquè ambdues són actuacions que "conformen la solució per a una nova connexió ferroviària global entre València i Castelló".

Així mateix, l'anunci apunta que la informació pública ho és també a efectes mediambientals, atés que l'actuació es troba sotmesa al procediment d'avaluació d'impacte ambiental ordinari regulat per la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental.

AL·LEGACIONS DE MANERA ÚNICA

D'aquesta manera, amb caràcter previ a l'aprovació definitiva de l'estudi informatiu es requereix la formulació de la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) per part del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, precisa el BOE.

D'altra banda, subratlla que les al·legacions que es formulen es faran preferentment de manera única per a tots dos expedients i indica que aniran dirigides a la Subdirecció General de Planificació Ferroviària indicant com a referència "Informació pública. Eix Passant València i LAV València-Castelló".

Arxivat a:

Destacats