El diàleg social de la Generalitat amb UGT, CCOO i la CEV porta el conveni per l'estabilitat de relacions laborals i la qualitat de l'ocupació

El cap del Consell destaca que la capacitat d'arribar a acords genera una "reputació extraordinària" i la confiança en les grans empreses cap a la Comunitat Valenciana

Guardar

210329_PRE_Foto_1_agentes_sociales
210329_PRE_Foto_1_agentes_sociales

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat pel diàleg social per a afavorir un marc estable de relacions laborals que continue garantint la qualitat de l'ocupació que es crea en la Comunitat Valenciana.

Així ho ha indicat després de presidir l'acte de signatura, per part dels sindicats CCOO-PV i UGT-PV i la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), de l'acord sobre matèries concretes per a la millora de l'economia i l'ús de la Comunitat Valenciana.

En virtut d'aquest acord, s'impulsarà que la Generalitat introduïsca en les seues contractacions amb empreses privades clàusules laborals que garantisquen l'estabilitat i la qualitat de l'ocupació i, al mateix temps, una concurrència ordenada en les convocatòries que a aquest efecte es realitzen.

El president ha remarcat que el diàleg social "és una fi en si mateix", que permet aprofundir en la democràcia i que, en moments com l'actual, amb la crisi provocada per la pandèmia de COVID-19, situa a la societat en les millors condicions per a aconseguir la recuperació.

El màxim responsable del Consell ha assenyalat a més que la capacitat d'arribar a acords demostrats tant per l'Administració autonòmica com pels agents socials genera una "reputació extraordinària", que s'aprecia en la confiança que estan dipositant en la Comunitat Valenciana grans empreses.

Puig ha subratllat la necessitat de "garantir escenaris de seguretat" per a treballadors i treballadores i de "competència sana" entre les empreses com el que, tal com ha assenyalat, propícia l'acord subscrit al Palau pel president de la CEV, Salvador Navarro, i els secretaris generals de CCOO-PV, Juan Cruz, i d'UGT-PV, Ismael Sáez.

"Tots hem de tenir les regles clares", ha indicat el president, per a qui la recuperació econòmica no pot passar per la devaluació salarial, perquè això implicaria -ha agregat- tenir una "visió avara, curtterminista i miop".

L'acord ha estat presentat per la directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez, que ha subratllat que el Consell estarà sempre "del costat de l'acord" i de l'"avanç en drets i reconeixement" per a treballadors i treballadores.

A través d'aquest acord, les parts signants expressen la voluntat que la Generalitat introduïsca en els seus anuncis de la licitació i, en concret, en les clàusules administratives particulars les clàusules laborals que garantisquen l'estabilitat i qualitat de l'ocupació, dins del respecte a les normes laborals, com a desenvolupament de la Llei 18/2018, de la Generalitat, per al Foment de la Responsabilitat Social.

A l'acte han assistit també el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo.

Destacats