El Consell prohibirà per decret, imminentment, les reunions de persones no convivents

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, ha anunciat que aquesta mesura entrara en vigor quan es publique al DOGV

Guardar

oltra
oltra

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha anunciat en la roda de premsa posterior al ple del Consell, que mitjançant un decret de presidència, és a dir, sota les competències del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, el Consell prohibirà imminentment les reunions de persones no convivents. Aquesta proposta anunciada per la mateixa Oltra dimarts passat en Twitter després de l'anunci de Puig amb les noves restriccions amb les quals es van tancar tots els establiments de restauració es va portar ahir a la mesa interterritorial presidida pel ministre de Sanitat, Salvador Illa, a la qual va acudir, per videoconferència, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, però, després de la negativa del ministeri davant aquesta proposta i la d'ampliar el toc de queda a les 20 h i la reforma del decret de l'estat d'alarma, perquè les autonomies tingueren més decisions, el Consell pren cartes en l'assumpte i aplica aquesta nova restricció de la mateixa manera que ho han fet més regions com Balears. No obstant això, hi ha excepcions: quant a la criança o cures, persones que visquen soles i parelles no convivents.

De la mateixa manera, la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha anunciat que, si fa unes setmanes el Consell es mostrava procliu a ampliar l'aforament del xicotet comerç al 50%, i no al 30% com ho establien les restriccions del 5 de gener, ara, "estem en una situació molt greu de la pandèmia" i totes aquelles mesures que siguen menys restrictives "no s'adoptaran per prudència i per seguretat".

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha afirmat que en aquests moments no s'estan posant més primeres dosis de la vacuna a causa de la reducció d'enviament per part de Pfizer i que només s'estan administrant segones dosis, encara que "falten".

Així s'ha pronunciat Oltra aquest divendres en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en la qual s'ha referit a l'acte d'un jutjat d'Alacant que obliga a Sanitat al fet que vacune contra la covid als metges de la sanitat privada a la província en igualtat de condicions i temps que els de la pública. En aquest sentit, ha defensat que "aquí es poden fer cautelaríssimes i cautelaríssimes, que d'on no hi ha no es pot treure".

Oltra ha defensat que els sanitaris de la privada estan en el pla de vacunació i que rebran la dosi "quan els toque", però ha defensat que "encara queden residents que no estan vacunats, i van per davant". "Si no hi ha vacunes, no es poden posar", ha afegit.

En aquest sentit, ha recordat que van demanar al Ministeri que es redistribuïren les vacunes perquè "no té sentit que hi haja comunitats amb les dosis en la nevera i nosaltres no arribem a la segona".

"Cadascun es vacunarà quan li toque i quan hi haja vacunes, d'on no hi ha no es pot administrar", ha afegit, al mateix temps que ha esperat que "entren altres vacunes amb més força", ja que la Generalitat "més ràpida no pot anar": "Tot el que teníem ho hem posat", ha agregat.

Destacats