El Consell estudiarà mantenir l'aforament del xicotet comerç al 50% i no al 30% com estipulen les noves restriccions

Així, el Consell accepta la proposta de CONFECOMERÇ CV per canviar els aforaments dels comerços que des del 7 de gener van passar del 50% al 30%

Guardar

pequeño comercio
pequeño comercio

A les portes de la campanya de rebaixes, entren en vigor les noves restriccions per a la Comunitat Valenciana per frenar l'onada de contagis de coronavirus. Aquest pla de mesures i de noves restriccions, anunciades el passat 5 de gener i que van entrar en vigor justament ahir, efectuen un canvi en l'aforament dels comerços, limitant-los així al 30%. Segons la Confederació d'Empresaris del Comerç, Servicis i Autònoms de la Comunitat Valenciana (CONFECOMERÇ CV), aquesta restricció en els aforaments dels xicotets comerços repercuteix directament "en la seua activitat". Per això, CONFECOMERÇ CV ha instat a la Generalitat a revertir la decisió de reduir al 30% l'aforament del xicotet comerç i mantenir-lo en el 50%, tal com estipulaven les anteriors restriccions. No obstant això, la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha anunciat que "s'estudiarà aquesta mesura", ja que els xicotets comerços "són establiments i espais segurs", d'acord amb el seu xicotet espai i que no hi ha risc d'aglomeracions en aquests establiments.

"És una qüestió que es pot estudiar en la pròxima reunió interdepartamental, ja que el xicotet comerç és un espai molt segur, molt controlat i el respecte als aforaments, que ja de per si són xicotets, permet el seu control", segons Oltra. A més, la mateixa vicepresidenta Oltra, s'ha referit a la proposta de CONFECOMERÇ com a "raonable" i "estudiable", ja que "la majoria de vegades els mateixos venedors són els amos i regents del seu negoci, el qual se l'estimen molt i per tant, garanteixen el compliment de les normes". "Probablement, la raó per la qual ho plantegen és que tractar per igual a situacions que són desigual pot generar algun greuge que no deixa de ser quelcom raonable", ha afegit Oltra, prosseguint que "no és el mateix una gran superfície, amb un aforament enorme i difícil de controlar que la situació del xicotet comerç". Per tant, Oltra ha afegit, per a finalitzar, que "l'aforament del xicotet comerç serà una qüestió a estudiar en la pròxima reunió interdepartamental.

D'aquesta manera, serà després de la pròxima reunió interdepartamental on s'estudiarà aquesta proposta i s'aprovés que els petits comerços puguen comptar amb el 50% del seu aforament i l'aforament de les grans superfícies es quede al 30%, tal com estipulen les últimes restriccions anunciades el passat 5 de gener i que van entrar en vigor ahir 7 de gener.

Les rebaixes, per als xicotets comerços de cada ciutat i municipi valencià, és un període on cada any, són milers les persones que s'aprofiten dels descomptes. No obstant això, si enguany ja anava a ser atípic, les últimes restriccions sembla que podrien desunflar el que anava a ser "un baló d'oxigen per al sector després d'una campanya de Nadal desigual i irregular", però també després de mesos en què el xicotet comerç ha sigut un dels sectors més castigats per la pandèmia.

De la mateixa manera, si bé és cert que durant tota la pandèmia s'ha intentat promoure el consum del xicotet comerç per a la compra dels regals de Nadal, les compres online han crescut notablement, alçant-se també com una bona opció per a gaudir de les rebaixes. Aquest fet unit a "la liberalització de les rebaixes" i a les noves mesures sanitàries que, a més de la reducció de l'aforament, manté confinats fins a 22 pobles de la província de València, fan que la campanya d'enguany siga incerta i sense garanties.

Arxivat a:

Destacats