"El compromís del Govern amb la Comunitat Valenciana és indiscutible i no són paraules, són fets"

Guardar

El ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Félix Bolaños, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, a València
El ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Félix Bolaños, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, a València

El ministre de Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Històrica, Félix Bolaños, ha assegurat aquest dissabte a València que "el compromís del Govern d'Espanya amb la Comunitat Valenciana és indiscutible" i que aquest no és només "paraules, són fets".

Bolaños s'ha reunit amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a tractar, a més del conflicte d'Ucraïna, "temes d'interés" per als ciutadans de la Comunitat. Així, ha posat en valor la "cooperació exemplar" entre els executius central i autonòmic, que "volen buscar la solució dels possibles problemes" de la població i "continuar millorant la vida dels valencians". Per a això, ha assegurat que tots dos governs treballen "braç a braç".

El ministre ha destacat que els Pressupostos Generals de 2022 són "el millor pressupost general per a la Comunitat Valenciana dels últims deu anys" i que té "gestos amb la Comunitat" com la partida de 300 milions en inversions que s'encaminen a l'"intent que la Comunitat Valenciana aconseguisca el finançament que siga justa per a finançar" els seus serveis públics i infraestructures.

En eixa línia, ha incidit en què en els quasi quatre anys de govern de Pedro Sánchez les quanties econòmiques que ha rebut la Comunitat Valenciana han crescut en 12.000 milions". "A la Comunitat Valenciana li va bé que Pedro Sánchez estiga en Moncloa", ha assegurat.

A més, ha assenyalat que l'Executiu central està "apostant de manera molt clara i directa pel Corredor Mediterrani", ja que ha ressaltat que "en aquests quatre anys s'han construït quasi 250 quilòmetres de corredor". "Continuem treballant", ha agregat, abans d'afirmar que és "una de les prioritats que té el govern d'Espanya en matèria d'infraestructures".

Així mateix, ha afegit que hi ha "polítiques generals" del Govern central que "beneficien de manera molt directa" a la Comunitat, i ha posat com a exemple la reforma laboral, per la qual, segons Bolaños, 40.000 ciutadans valencians han vist incrementat el seu sou entre 1.000 i 7.000 euros anuals.

Destacats