La Diputació de València mediarà amb el Consell que la sanitat pública assumisca els imports no coberts per les assegurances en "els bous al carrer"

La proposta conjunta de PPCV i PSPV per a protegir la tradició i la responsabilitat de les alcaldies ha sigut aprovada amb el suport de Ciutadans i Vox, l'abstenció de la Vall ens Uneix i el vot en contra de Compromís

Guardar

Toros a Puçol
Toros a Puçol

La Diputació de València ha proposat una via de coordinació amb la Secretaria de Seguretat d'Emergències de la Generalitat per a abordar la “preocupació” dels ajuntaments, les penyes i les asseguradores per a treballar en “solucions reals” en matèria de seguretat en els festejos taurins. Així doncs, el ple ha aprovat la proposta conjunta elaborada pel PSPV i el PPCV que siga la pròpia sanitat pública la que es faça càrrec del cost que no cobrisquen les asseguradores. La proposta ha tirat avant gràcies “sí” de Vox i Ciutadans, a l'abstenció de La Vall ens Uneix i malgrat el “no” de Compromís.

La mesura aprovada per l'ens provincial està carregada de polèmica després que aquest passat estiu haja sigut el més negre de la història dels festejos taurins des que es registren dades amb un total de 7 morts. D'altra banda, els defensors de l'aprovació argüeixen que la memòria de “els bous al carrer” de l'any 2019, l'última en la qual s'inclouen dades de l'impacte econòmic, la festivitat representa el 0,08% del PIB així com el 0,16% de l'ocupació total de la Comunitat Valenciana. L'informe d'aquest any també reflecteix que al voltant de 269 municipis celebren la festivitat taurina en més de 8.623 actes.

Modesto Martínez i Pilar Sarrión, els portaveus del PP i del PSPV, han manifestat estar a favor de defensar les tradicions protegint i garantint la responsabilitat i la màxima seguretat de les alcaldies com a màxims responsables a l'hora si es fes càrrec de les assegurances.

Destacats