Diana Morant consolida la seua nova executiva amb un suport del 80,2% i un total de 56 membres

El nou equip del PSPV-PSOE compta amb incorporacions com les d'Ángel Franco, Rebeca Torró, Darío Moreno o Juan Antonio Segredo

Guardar

 Diana Morant, nova secretaria general del PSPV-PSOE
Diana Morant, nova secretaria general del PSPV-PSOE

Una vegada ratificat el lideratge de Diana Morant com la nova Secretària General del PSPV-PSOE en el congrés de Benicàssim, la Ministra de Ciència, Innovació i Universitats ja ha dissenyat l'equip que desenvoluparà el nou projecte dels socialistes valencians. En este sentit, Morant ha confeccionat una nova executiva composta per 56 membres, set menys que l'anterior de 'l'expresident' Ximo Puig. I ha rebut el suport majoritari entre els 451 delegats del PSPV que han votat en la nit d'este dissabte.

L'executiva de Morant, que ha sigut anunciada de manera definitiva en la clausura del congrés este diumenge amb la presència del President del Govern Pedro Sánchez, suposa una combinació de continuïtat, integració i repartiment de quotes que compta amb novetats en forma d'incorporacions com la de l'històric socialista alacantí Ángel Franco. A més, figuren noms com el de l'exconsellera i actual secretària d'Estat Rebeca Torró, els alcaldes de Sagunt i Paterna, Darío Moreno i Juan Antonio Sagredo, o el regidor del PSPV a València Borja Sanjuán.

Després dels primers noms, que Morant va donar a conéixer en arribar a un acord per a ser l'única candidata —Alejandro Soler com a president i Carlos Fernández Bielsa com a sotssecretari general—, se sumen els altres quatre que es van desvetlar aquest passat divendres: Tania Baños com a presidenta del nou Consell d'Alcaldes i adjunta a la secretaria general, Vicent Mascarell com a secretari d'Organització, Pilar Bernabé al capdavant d'Institucional i Rubén Alfaro com a portaveu.

Així mateix, completen l'executiva, que haurà de ser confirmat amb el vot dels delegats, María Such (Igualtat), Jordi Mayor (Política municipal), Neus Garrigues (Cultura i Patrimoni), Darío Moreno (Infraestructures i Transport), Rocío Briones (Ocupació i Diàleg social), Ernest Blanch (Idees i programes electorals), Rebeca Torró (Indústria) o Juan Antonio Sagredo (Acció interparlamentaria).

Diana Morant en el tancament del congrés del PSPV-PSOE
Diana Morant en el tancament del congrés del PSPV-PSOE

Al seu torn, la llista contínua amb Carmen Martínez (Sanitat universal i Salut mental), Toni Francés (Innovació local i Agenda urbana), Rocío Ibáñez (Repte demogràfic i despoblació), Vicent Arqués (Coordinació de diputacions), Carolina Gracia (Transició ecològica), Borja Sanjuán (Economia), Rosa Peris (Justícia i Lluita contra la violència de gènere), Rafa García (Gobernanza metropolitana), Isabel López (Economia circular), Ángel Franco (Mobilització), Zulima Pérez (Ciència, Innovació i Universitats), Toni Saura (Dinamització i militància), Xelo Angulo (Coordinació territorial), Antoni Benito (LGTBI i Diversitat), Barbara Soler (Residents estrangers), Miguel Soler (Formació i gestió del talent), Ana Besalduch (Agricultura, Ramaderia i Pesca), Paco Gorreja (Funció pública) o Cristina Escoda (Turisme sostenible i intel·ligent).

Finalment, l'executiva finalitza amb José Chulvi (Llibertat d'expressió contra la censura), Eva Sanz (Justícia social), Ramón Abad (Acció electoral), Empar Folgado (Defensa del valencià), José Benlloch (Transparència i bon govern), Mª José Salvador (Dret a l'habitatge), Fran Martínez (Recursos hídrics), Marta Andrés (Mobilitat sostenible), Toni González (Transició energètica), Carolina Devesa (Educació, Formació Professional i Esports), Jesús Ros (Aliança intergeneracional), Toñi Serna (Respecte a la memòria democràtica), Fran López (Coordinació de Mancomunitats), Mª José Adsuar (Tercer sector i cooperació), Juan Gabriel Martínez (Anàlisi, prospectiva i estudis estratègics), Mariví Garrido (Dependència), Domènec Ruiz (Agenda 2030), Marisa Parilla (Infància i família), José Díaz (Model econòmic), Valeria Torregrosa (Cultura festiva), Rosa Domínguez (Moviments socials) i Lorena Zamorano (Emergència Climàtica i Objectius de Desenvolupament Sostenible).

Més del 80% dels suports

L'executiva triada per la nova líder del PSPV, Diana Morant, ha recaptat el suport el 80,2% dels delegats en el congrés extraordinari dels socialistes valencians que culmina este diumenge a Benicàssim (Castelló). Al seu torn, el comité nacional ha aconseguit el 85,5% de suport, el federal el 83,2% i la comissió d'ètica el 83,2%.

En l'últim conclave del PSPV, celebrat a Benidorm (Alacant) en 2021, l'executiva de l'exsecretari general Ximo Puig va rebre un suport del 91,4%, mentres el comité nacional va assolir el suport del 91,1%.

Destacats