Deduccions del 10% en l'IRPF per la compra de bicicletes i patinets elèctrics

Les deduccions en la declaració de la Renda s’aplicarà tant per adquisició com per electrificació de vehicles de mobilitat personal

Guardar

Bicinousar03
Bicinousar03

Als descomptes per la compra de bicicletes i patinets que va llançar la Conselleria de Mobilitat, i que estaran disponibles fins al mes de novembre, ara, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat el projecte de Llei de Mesures Fiscals, Gestió Administrativa i Financera i d'Organització de la Generalitat de 2021 que inclou deduccions significatives en l'IRPF per adquisició i electrificació de vehicles de mobilitat personal.

Sens dubte, una espenta més per part de l'administració pública per a continuar fomentant el canvi cap a un model de ciutat més sostenible i conscienciada amb el medi ambient. D'aquesta manera, amb efectes des de l'1 de gener de 2020, aquest projecte de Llei, que des de dimarts passat està sotmés a informació pública, estableix una deducció del 10% en la declaració de la Renda per a les persones que adquirisquen vehicles elèctrics de mobilitat personal o electrifiquen bicicletes urbanes.

Així mateix, s'augmenta el percentatge de la deducció autonòmica per donacions amb finalitat ecològica, que passarà del 20 al 25% a partir dels primers 150 euros.

No obstant això, no són les úniques deduccions que contempla aquest projecte de Llei. De fet, tal com va explicar el president de la Generalitat, aquests beneficis també es destinaran a aquelles persones que residisquen en municipis en risc de despoblació, oscil·lant entre els 300 i els 540 euros per contribuent, depenent dels fills i filles a càrrec; al col·lectiu de dones víctimes de violència de gènere; a les persones en situació d'ERTO; i, finalment, deduccions per finançament de despeses o investigació en Covid-19.

"La fiscalitat té com a objectiu millorar la vida de les persones", ha apuntat Puig. Per aquest motiu, aquest nou projecte de Llei no només ajuda a sectors de la població més vulnerables, sinó que compleix amb els compromisos del Botànic del foment de l'activitat econòmica i la investigació, així com de la protecció del medi ambient i del sistema de salut.

Nous box aparcabicis

D'altra banda, i amb l'objectiu de facilitar la mobilitat sostenible, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, va anunciar la instal·lació de nous box aparcabicis en estacions d'FGV per a "millorar la intermodalitat entre els desplaçaments amb bicicleta i el transport públic".

En aquest sentit, s'implantaran cinc unitats prototips a les següents estacions: Torrent Avinguda, Empalme, Alboraia – Perís Aragó, Quart de Poblet i, finalment, a l'estació El Campello de la xarxa del TRAM d'Alacant.

La Comunitat Valenciana continua celebrant la Setmana de la Mobilitat Europea. Així, el 21 de setembre s'ha programat la Jornada sobre Mobilitat en temps de pandèmia, mentre que el 22 de setembre serà el Dia Europeu Sense Cotxes en el qual el transport públic serà gratuït durant tot el dia.

Finalment es durà a terme la iniciativa educativa 'Hui Descansa el Cotxe', per a acabar el cap de setmana amb la Fira de la Mobilitat a la plaça de l'Ajuntament de València.

Destacats