El Consell regula l'organització i funcionament de la Comissió de Joc de la Comunitat Valenciana

La seua principal funció és promoure iniciatives per a fomentar les polítiques de joc responsable i lluita contra el joc patològic

Guardar

Màquines de joc
Màquines de joc

El Consell ha aprovat el decret pel qual s'aprova la composició, organització i funcionament de la Comissió de Joc de la Comunitat Valenciana, tal com estableix la Llei 1/2020 de regulació del joc i de prevenció de la ludopatia a la Comunitat Valenciana.

L'objecte d'aquesta norma és regular l'organització i funcionament de la Comissió de Joc, que es constitueix com l'òrgan consultiu, d'estudi i assessorament en matèria de joc, per a garantir la participació de les diferents parts afectades per l'activitat del joc i permetre un abordatge integral del fenomen del joc en la nostra societat.

La comissió està adscrita a la Conselleria competent en matèria de joc, en concret a la conselleria d'Hisenda i Model Econòmic i té com a principals funcions la lluita contra el joc patològic, promoure iniciatives per a fomentar les polítiques de joc responsable i lluita contra el joc patològic, així com col·laborar en l'elaboració i realitzar el seguiment de l'Estratègia Valenciana Integral de Prevenció i Tractament del Joc Patològic i dels seus plans d'acció.

També, s'encarregarà d'informar sobre els projectes de llei i disposicions de caràcter general que en matèria de joc haja d'aprovar el Consell; comunicar prèviament la inclusió de nous jocs en el catàleg de Jocs, i emetre informe sobre els acords per a la instal·lació de nous Casinos de Joc.

Així mateix, portarà a la consideració de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic totes les iniciatives i estudis que considere oportuns en matèria de joc; analitzarà la situació del sector del joc i de la seua incidència en la societat valenciana, i aprovarà l'informe anual de l'activitat de joc a la Comunitat Valenciana.

Composició

D'acord amb el seu caràcter consultiu, s'ha configurat la composició de la comissió com a tripartida: Generalitat, representació sindical i empresarial del sector i entitats socials i d'investigació.

D'aquesta manera, es pretén que puguen confluir en un sol òrgan els diferents interessos als quals respon la Llei 1/2020, dins de l'àmbit funcional al qual aconsegueix la competència de la Generalitat en matèria de joc, la qual cosa exclou als quals estan sotmesos a la reserva exclusiva de l'Administració de l'Estat.

Així, la Generalitat es personalitza a través dels seus departaments; el sector, mitjançant associacions i organitzacions sindicals i empresarials; i les entitats socials i d'investigació per associacions dedicades a la prevenció i rehabilitació de la ludopatia, veïnals, juntament amb organismes d'investigació universitària especialitzats en la ludopatia i el Consell Valencià de la Joventut.

En concret, la Presidència correspon al titular de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic i la Vicepresidència a la persona que ostente la titularitat de la Secretaria Autonòmica amb competències en matèria de joc.

Les vocalies correspondran, entre altres, a les persones que ostenten la titularitat de la Direcció general en matèria de Joc, i s'inclou per primera vegada com a vocals a representants dels departaments de Salut, Educació, Infància i Adolescència, Atenció Primària i Autonomia Personal, Administració Local, Economia Sostenible i Coordinació del Diàleg.

També, de forma nova, al costat dels representants empresarials i sindicals, s'inclou a representants d'associacions dedicades a la prevenció i rehabilitació de la ludopatia, associacions de defensa de les persones consumidores, associacions de veïns i representants d'unitats o centres d'investigació universitaris especialitzats en ludopatia i el Consell Valencià de la Joventut.

La Comissió de Joc haurà d'emetre anualment un informe sobre la situació del joc a la Comunitat Valenciana, que serà elevat pel seu president al Consell. L'informe es farà públic en la web corresponent després de la presa de raó del mateix pel Consell.

Arxivat a:

Destacats