Condemnat a sis anys de presó l'exdirector d'RTVV, Pedro García, per l'estafa de les pantalles de la visita del Papa

A més, l'Audiència Nacional imposa penes de fins a dos anys i mig de presó per a altres responsables de la cadena pública

Guardar

pedro garcia
pedro garcia

L'Audiència Nacional ha condemnat als acusats pel tripijoc de la contractació de les pantalles de la visita del Papa a València l'any 2006. D'aquesta manera qui va ser el director general d'RTVV, Pedro García, ha rebut la pena més gran, ja que afronta una pena de sis anys i mig de privació de llibertat. García, qui va ser el màxim responsable de l'ens públic autonòmic del moment, va arribar a admetre durant el judici que va rebre indicacions polítiques, de Francisco Camps entre altres, perquè s'adjudiqués el servei a una empresa de pantalles de la trama Gürtel, la signatura Teconsa. En l'escrit d'acusació, la Fiscalia reclamava nou anys de presó per a l'exdirectiu.

Altres membres de la plantilla d'alts càrrecs i responsables de la televisió valenciana de llavors, amb responsabilitats quant a contractació i adjudicació de contractes, també han estat condemnats, però en aquests casos les penes han estat més baixes. D'aquesta manera, els diferents responsables de l'ens públic, han rebut penes que oscil·len entre l'any i sis mesos als dos anys i sis mesos de presó per participar en la trama. És el cas de Ricardo Calatayud, director del Departament Econòmic Financer, Antonio de la Vídua, director d'Antena; Juan Prefaci, cap de Gabinet de García; Encarnación Pérez, lletrada del departament de Direcció Jurídica; José Llorca, director de Televisió Valenciana (TVV); Vicente Sanz, gestió de Recursos Humans i cap de la unitat de Compres.

Cal recordar que dos dels acusats en aquest assumpte, l'expresident de les Corts, Juan Cotino, i el responsable de Canal 9, Luis Sabater van morir durant la celebració de la vista o amb posterioritat al judici pel que la seua responsabilitat penal va quedar extingida.

L'Audiència considera que la valoració de la prova en el seu conjunt permet concloure que va haver-hi una adjudicació directa per part del llavors director general de la RTVV a favor de l'empresa interposada pel grup Corretja, Teconsa, del contracte de subministrament de pantalles, so i megafonia per a la visita del Papa a València el juliol de 2006 amb clara finalitat d'enriquiment il·lícit pel sobrecost de l'import pagat (3.205.375,11 euros).

El contracte es va signar per un preu excessiu a l'elaboració formal de l'expedient administratiu, amb la col·laboració dels empleats públics d'RTVV, i es van antedatar els tràmits essencials amb la finalitat de dotar d'aparença d'il·legalitat i incorrent en l'elaborat en successives infraccions de la normativa administrativa.

Arxivat a:

Destacats