La Comunitat Valenciana disposarà de quasi 50 milions d'euros per a combatre el terrorisme masclista

Als 28,3 milions que destinarà en 2022 la Conselleria d'Igualtat i als 11,3 milions de la Conselleria de Justícia, se suma que la Comunitat Valenciana rebrà 8,7 milions del Pacte d'Estat contra la violència de gènere

Guardar

Manifestació contra el masclisme realitzada a Xirivella
Manifestació contra el masclisme realitzada a Xirivella

El Pacte d'Estat contra la violència de gènere aportarà a la Comunitat Valenciana un total de 8,7 milions d'euros que afavoriran l'impuls d'accions per a combatre la xacra del terrorisme masclista.

Així s'acordava ahir en la primera reunió presencial de la Conferència Sectorial d'Igualtat des de l'inici de la pandèmia, celebrada al Senat, i que estava presidida per la ministra d'Igualtat, Irene Montero, i en la qual participava la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

Aquesta aportació servirà per a contribuir al finançament de qualsevol mesura de prevenció, protecció i atenció posades en marxa per a assistir a víctimes de totes les formes de violència contra les dones. També podrà destinar-se per a fer front a necessitats en matèria de violència de gènere derivades de la declaració de l'estat d'alarma a conseqüència de la COVID-19.

El Botànic, bolcat contra el terrorisme masclista

La vicepresidenta assenyalava que aquesta quantitat és resultat de l'increment acordat en la Sectorial celebrada el mes de juny passat per a l'aplicació del Pacte d'Estat per part dels ajuntaments i les comunitats autònomes.

Per a Oltra, l'esforç que s'està fent en la Comunitat Valenciana a través del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista per a combatre aquest tipus de violència i atendre les dones víctimes i als seus fills i filles es posa de manifest amb els quasi 30 milions d'euros que es destinaran en 2022, un 6,4% més que en 2021.

De fet, tal com apuntava, "dels 60 milions d'euros previstos en el Pacte per a cinc anys, s'ha passat a 108,5 milions, un 81% més del compromés".

I és que la lluita contra la violència de gènere centra un paper protagonista dins dels pressupostos autonòmics de 2022. La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives destinarà l'any vinent, un total de 28,3 milions d'euros per a combatre-la. Una xifra a la qual cal sumar els 11,3 milions d'euros que l'Executiu valencià ha previst perquè la Conselleria de Justícia actue en favor d'aquelles dones que pateixen aquesta xacra social.

Una aposta per part del Botànic per protegir les víctimes del delicte i, sobretot, les de violència de gènere. En aquest sentit, la consellera Gabriela Bravo incidia en què, des del seu departament, es destinaran un total de "31.000 euros diaris per a protegir, assistir i conscienciar sobre els efectes d'aquesta violència sobre desenes de milers de dones".

La vicepresidenta Mónica Oltra compareix en una roda de premsa del Consell
La vicepresidenta Mónica Oltra compareix en una roda de premsa del Consell

Pla Corresponsables

Entre els temes abordats en la Sectorial celebrada ahir, Oltra incidia també en la constitució de la Mesa sobre el sector de cuidar, "un treballat exercit tradicionalment per dones sense que tinga un reconeixement ni un prestigi públic".

En aquest sentit, la vicepresidenta destacava la necessitat de "posar damunt de la taula la importància que aquest sector econòmic fonamental té per al sosteniment de la vida", i ressaltava que durant la pandèmia "s'ha revelat com es pot prescindir de moltes coses, però mai de criar, cuidar i curar".

En aquest marc es troba el Pla Corresponsables impulsat pel Ministeri d'Igualtat per al qual la Comunitat Valenciana rebrà 14,7 milions d'euros en subvencions directes als ajuntaments per a "implementar la professionalització del treball de cuidar a xiquets i xiquetes menors de 14 anys i també a persones majors dependents".

Un pla que, per a Oltra és una mostra del "treball coordinat de les administracions per a aconseguir oportunitats laborals per a tots i totes, però especialment per als col·lectius més vulnerables que són els que més dificultats tenen per a trobar un treball, com és el cas de les dones". El Pla Corresponsables "contribueix a crear ocupació de qualitat, fomentant la dignificació del treball a través del reconeixement i la certificació de l'experiència professional", asseverava la consellera.

Destacats