Compromís veu "poques sorpreses" en el nou Consell: "És un mal començament posar a un censor de conseller de Cultura"

Guardar

Joan Baldoví i Àgueda Micó
Joan Baldoví i Àgueda Micó

El síndic de Compromís a Les Corts, Joan Baldoví, i el cap de llista de la coalició valenciana al Congrés, Águeda Micó, han vist "poques sorpreses" en el nomenament del nou Consell de PP i Vox, han lamentat que "és un mal començament posar a un censor de conseller de Cultura" i han assegurat que els seus diputats seran "la millor oposició per al pitjor govern que s'acaba de constituir en la Generalitat".

Així ho han valorat en el desdejuni informatiu del "Fòrum Europa. Tribuna Mediterrània", que ha protagonitzat Micó presentada per Baldoví, i que ha coincidit amb l'anunci del president de la Generalitat, Carlos Mazón, de la constitució del nou Consell.

Micó i Baldoví han explicat que no coneixen a tots els integrants del nou Consell. Per al síndic de Compromís a Les Corts, "és un govern que d'alguna manera santifica" que una persona que "ha aplaudit la censura siga conseller de Cultura", quan aquesta és "sinònim de llibertat", i s'ha referit en concret al cas de Borriana i la "censura de revistes i còmics escrits en valencià".

"Poques sorpreses, tindrem temps de veure per on va, és un mal començament posar a un censor de conseller de Cultura", ha lamentat.

Per part seua, Micó ha valorat com a "intel·ligent" la designació de Ruth Merino com a portaveu i consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, i ha destacat la seua "manera de fer les coses tranquil·la", "no agressiva en les formes".

També ha trobat "interessant" que Susana Camarero siga vicepresidenta d'Igualtat i Habitatge, un moviment del nou Consell "per a confrontar amb aquelles qüestions que li tiren en cara la resta de partits".

"Més enllà de donar-li a Vox dos o tres espais en els quals puguen jugar amb les seues polítiques demagogues i de generació d'odi, el Partit Popular ha configurat un govern que utilitzarà perquè els privilegis d'uns pocs, els interessos que no són els de la majoria dels valencians, tiren avant".

Micó ha afegit que els diputats de Compromís tindran "molta faena" i "ser la millor oposició per al pitjor govern que s'acaba de constituir en la Generalitat".

Destacats