Compromís-Sumar impulsarà un programa de promoció del rural per fomentar l’agroecologia i la gestió forestal

Guardar

Carlos Navarro
Carlos Navarro

El candidat de Compromís-Sumar per Castelló, Carlos Navarro, ha anunciat les mesures que recull el programa de la formació política en matèria de promoció rural amb motiu de la seua reunió amb la militància de l’Alt Millars.

Per a Navarro, "l’Estat ha de compensar la desigualtat que patix la població rural si volem realment dignificar la vida al poble i millorar els seus serveis i les oportunitats laborals". En eixe sentit sosté que "ens cal un pla de promoció de les activitats rurals que genere oportunitats reals de desenvolupament econòmic i que permeta viure dignament de les activitats que es desenvolupen en l'entorn rural".

Per a la formació, és "ineludible la protecció del sistema agroalimentari" i, en eixa línia, defensen l'establiment d'un índex de preus justos "que assegure el pagament digne i sostenible als productors". Navarro advoca per una "harmonització les normatives de venda directa que faciliten l'establiment de canals curts de comercialització" i diu que "cal revisar la cadena alimentària i controlar els intermediaris per assegurar que almenys el 60% del preu que paguem per un aliment vaja a les productores".

Així ho ha afirmat en la seua trobada amb membres de l'associació de recuperació de bancals Agricolaris de los Calpes (Puebla de Arenoso) i ha anunciat un "millor suport financer a les empreses d'economia social i cooperativa al rural" com n'és el cas d'aquesta i moltes altres iniciatives que s'estan consolidant arreu del País Valencià.

Per a Compromís-Sumar, aquesta defensa del sector primari de proximitat ha de vindre acompanyada d'una "democratització en l'adopció de nous tractats internacionals i la derogació d'aquells acords comercials extracomunitaris que posen en perill la seguretat fitosanitària dels nostres conreus autòctons i, conseqüentment, de la nostra sobirania alimentària i del futur del món agrari".

Navarro ha visitat també la zona afectada per l’incendi de la passada primavera i ha defensat la urgència d'una gestió forestal preventiva impulsada pels governs. “Els nostres boscos són un actiu climàtic i econòmic i els hem d’administrar com a tal. Per això, el candidat de Compromís-Sumar aposta pel desenvolupament de línies educatives de Formació Professional vinculades als usos tradicionals del territori, com ara l'aprofitament de la massa forestal, les activitats ramaderes en extensiu i les activitats esportives de muntanya.

Per finalitzar, Navarro ha anunciat un Pla Estatal de desestacionalització turística i de promoció del turisme rural i d'interior "que desmasifique la costa però que siga respectuosa amb els recursos culturals i naturals i amb el model de vida del veïnat que durant tot l'any sosté la vida als nostres pobles".

Destacats