Compromís qualifica l’eliminació de les mancomunitats de "pur sectarisme del govern de Mazón contra els interessos de la gent"

Guardar

Isaura Navarro
Isaura Navarro

La portaveu adjunta de Compromís a Les Corts, Isaura Navarro i el diputat Jesús Pla han qualificat com a un despropòsit l’anunci del Consell d’un canvi normatiu en l’organització de l’administració valenciana per a eliminar les mancomunitats i la revisió de la llei contra el despoblament per a reduir el seu abast.

Des de Compromís s’anuncia la preparació d’iniciatives parlamentàries contra estes mesures, i no es descarta la via judicial. 

Per a Navarro "amb esta acció s’evidencia com el govern de PP i Vox volen carregar-se l’autonomia local per a tindre tot el control des de les diputacions, unes institucions que gestionen com en el franquisme, amb amiguismes, repartint als dels seu partit". 

"Mazón tenia eixe modus operandi en la diputació d’Alacant, li molestava per als seus interessos la unió administrativa de les mancomunitats, un sistema de cooperació entre municipis que ha portat benestar, estalvi de recursos públics i bona gestió de serveis als municipis".

Segons Navarro, "el govern de Mazón està anant en contra del propi Estatut d’autonomia, que parla de l’estructura comarcal del país. Les comarques, que ara mateix estan plasmades en la nostra legislació,són referències històriques en l’articulació del nostre territori i una eina fonamental per al desenvolupament social i econòmic. La decisió d’eliminar les mancomunitats és una prova més de com PP i Vox governen des de el sectarisme i el populisme, mai pensant en la gent".

Per la seua banda Jesús Pla ha mostrat la contrarietat del seu grup cap a la modificació de la llei contra el despoblament, en la que, entre altres qüestions, el govern de Mazón posa en entredit les polítiques d’ajuda a localitats de categoria intermèdia amb risc de despoblament.

"Seria calamitós per a molts municipis que des de la Generalitat se'ls deixe de considerar en perill de despoblament, només per un afany de desdir la feina de l'anterior govern. Calen recursos i polítiques diferenciades per a combatre el despoblament, que la gent tinga possibilitats de desenvolupar un projecte vital en els seus pobles amb dignitat i per a això són necessàries polítiques públiques valentes, no un govern que els done l'esquena", ha conclòs el parlamentari.

Arxivat a:

Destacats