Compromís pressiona amb la reforma del sistema de finançament en la seua primera iniciativa parlamentària per al nou Govern

Guardar

La diputada de Compromís Àgueda Micó
La diputada de Compromís Àgueda Micó

La portaveu de Compromís en el Congrés i adjunta de Sumar, Àgueda Micó, ha registrat la seua primera iniciativa després de la constitució del nou govern progressista. En la Proposició no de Llei la coalició valenciana insta el Ministeri d'Hisenda a complir amb tot allò que figura en l'acord de govern respecte a l'infrafinançament valencià.

Micó ha recordat que l'acord d'investidura fa un el reconeixement explícit a l'infrafinançament valencià i es compromet a la reforma del sistema de finançament autonòmic per a garantir els recursos necessaris a la Generalitat Valenciana perquè puga prestar uns serveis públics de qualitat i que corregisca l'infrafinançament de determinades Comunitats Autònomes.

La portaveu dels valencianistes també ha recordat que els pròxims Pressupostos Generals de l'Estat han d'incloure una compensació a la Generalitat Valenciana i a la resta de Comunitats Autònomes infrafinançades un finançament equivalent a la mitjana del sistema de finançament autonòmic, mentre aquesta reforma no es produïsca.

A més, la iniciativa també insta el Govern a condonar el deute històric valencià derivada del mal sistema de finançament autonòmic a través dels mecanismes de compensació previstos en la LOFCA pels dèficits de finançament suportats de manera recurrent per les Comunitats Autònomes infrafinançades.

Arxivat a:

Destacats