Compromís presenta una proposició de Llei d'Accessibilitat Universal i Inclusiva a Les Corts

Guardar

Joan Baldoví, portaveu de Compromís
Joan Baldoví, portaveu de Compromís

El síndic de Compromís, Joan Baldoví i el diputat portaveu de Política social, Francesc Roig, han registrat hui a Les Corts una proposició de  Llei d'Accessibilitat Universal i Inclusiva. Una normativa que té l’origen en el projecte de llei elaborat pel Consell del Botànic i que va completar tota la tramitació interna, amb els preceptius informes jurídics i el procés de participació ciutadana. La convocatòria electoral va impossibilitar que completara la seua tramitació parlamentària.

Segons Baldoví, “calen propostes valentes davant el dramàtic bloqueig del Govern de Mazón a l’impuls normatiu en matèria d’inclusió i, amb esta normativa, volem encetar una agenda alternativa de lleis al parlament valencià que asseguren drets reals per a les persones davant les propostes retrògrades que han presentat recentment PP i Vox en diferents àmbits. Mentre l’agenda legislativa de Mazón passa per retallar drets, la nostra se centra en reconèixer-los i garantir-los”.

Cal recordar que la Llei d’Accessibilitat va estar promoguda per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives del Govern de Botànic i seria primera llei autonòmica que regula i garanteix els drets i el compliment de les condicions i exigències de l'accessibilitat universal i plena per a totes les persones.

El diputat Francesc Roig ha destacat que “volem que esta llei siga la veu de les entitats valencianes que representen a les persones amb discapacitats. Per a crear-la es va comptar amb les seues aportacions i és un imperatiu que Les Corts l’aproven”.

Els representants de Compromís han destacat que “esta llei, no només fa referència a l’accessibilitat a edificacions i espais, contempla tot un articulat on es té molt present l’accessibilitat cognitiva i diferents aspectes relacionats amb l’accessibilitat a l’ocupació laboral, així com la previsió de plans de formació per a l'atenció a persones amb diversitat funcional en diferents àmbits. ”.

La proposició de llei, que compta amb 104 articles, preveu, a més, aspectes com l’accessibilitat en les edificacions de nova construcció i en les edificacions existents, amb l’ampliació de la reserva d’habitatges per a persones amb diversitat funcional i la possibilitat de fer-hi adaptacions necessàries; així com la creació del Consell Valencià de Promoció i Garantia de l’Accessibilitat Universal, per a garantir la participació de la ciutadania.

Destacats