Compromís i Podem exigeixen la dimissió de Gloria Calero després d'impedir-los la Policia fer el recorregut de la Processó Cívica

Afirmen que la Policia Nacional ha impedit accedir al recorregut a Compromís per València, Podem València i PSPV-PSOE

Guardar

Processó Cívica de València 2021. Imatge: Xisco Navarro
Processó Cívica de València 2021. Imatge: Xisco Navarro

L'habitual participació de Compromís per València, Podem València i PSPV-PSOE en la Processó Cívica del 9 d'Octubre s'ha vist enguany entelada per l'impediment de la Policia Nacional d'accedir al recorregut.

La processó es desenvolupava amb normalitat fins que ha arribat el moment que les comitives dels partits d'esquerres se sumaren. En eixe instant aquestes veien com se'ls impedia l'accés mentre altres partits polítics de dreta i extrema dreta accedien sense problemes.

Les indicacions prèvies de la Policia Nacional que han situat a Podem, Compromís i PSPV en la zona al costat de c/De la Sang, eren després negades per altres policies que es trobaven a l'interior del recorregut i, en un autèntic parany, els impedien accedir a aquest.

Des de Compromís es denuncia que, en canvi, "s'han posat totes les facilitats per a fer el recorregut a PP, Ciutadans i al partit d'ultradreta Vox, a més d'altres grupuscles d'extrema dreta".

Per a Compromís es tracta "d'una situació intolerable, que ataca de ple els drets democràtics fonamentals de la nostra societat i que no es pot tolerar de cap de les maneres". La coalició ha anunciat que demanarà explicacions de manera immediata a la delegada del govern i, a més, ha exigit la seua dimissió per aquests fets.

Per part seua, la portaveu de Podem València, Chelo Poveda, ha explicat que els escassos militants que han romàs després de l'incident, han accedit 2 hores després a través de la c/Roger de Lauria i recorregut els escassos últims 100 metres fins a la plaça de l'Ajuntament, "intentant participar de manera activa en una jornada que hauria de ser oberta a totes les valencianes, siga com siga la seua sentir".

Poveda assegura que "es tracta d'una circumstància inaudita el fet que els partits d'esquerra i progressistes hagen vist conculcat el seu dret de participació" i per això se sumen a la petició de Compromís d'exigir la dimissió de la delegada del govern, Gloria Calero, "que ja ha demostrat en anteriors ocasions una manera d'actuar molt allunyada de la ciutadania, com va ocórrer en la manifestació a favor de Pablo Hasel en la qual les forces de seguretat van actuar amb excessiva contundència o en la manifestació feixista en Benimaclet que es va permetre, mentre s'impedia als veïns mostrar la seua disconformitat".

Destacats