Compromís diu que l'acord PSOE-Sumar porta la seua "marca": "Aquesta legislatura serà valenta i en clau valenciana"

Guardar

La diputada de Compromís Àgueda Micó
La diputada de Compromís Àgueda Micó

Compromís es congratula de l'acord de govern segellat entre PSOE i Sumar, pel qual donarà suport a la investidura de Pedro Sánchez, i assegura que és un pacte que porta la seua "marca" en reconéixer reivindicacions com l'infrafinançament autonòmic, la necessitat de millorar la xarxa de Rodalia o la limitació dels apartaments turístics.

"Aquesta legislatura serà una legislatura valenta i en clau valenciana", augura la diputada de Compromís en el Congrés Àgueda Micó, en declaracions remeses als mitjans, després de l'escenificació del pacte entre el secretari general del PSOE i president del Govern en funcions i la líder de Sumar, la vicepresidenta Yolanda Díaz.

Per a Compromís, que assegura que ha acabat la negociació unes poques hores abans de la signatura del document, és un "bon acord" perquè per primera vegada la reforma del sistema de finançament s'inclou en un pacte de govern "i no en una negociació entre partits".

Al seu judici, també es tracta d'un acord "molt botànic" en compartir les reivindicacions llançades durant els últims huit anys pel govern del Botànic que compartien amb PSPV i Unides Podem en la Comunitat Valenciana.

Ara bé, la coalició valencianista, que forma part del grup de Sumar en el Congrés, adverteix que estaran "vigilants" perquè tots els compromisos es materialitzen en els pròxims Pressupostos Generals de l'Estat (PGE).

Al costat del finançament, el pacte contempla inversions "importants" per a ampliar i modernitzar la xarxa de Rodalia, a més de la posada en marxa de la línia Alacant-Múrcia o la connexió de l'aeroport d'Alacant-Elx 'Miguel Hernández' amb totes dues ciutats.

En matèria econòmica i social, l'acord preveu la reducció de la jornada laboral o la universalització de l'educació de 0 a 3 anys, així com "demandes històriques" com la regulació dels preus del lloguer o la limitació dels apartaments turístics. "I la marca verda que representem està amb la reducció dels vols curts o l'aposta per l'autoconsum", subratlla Compromís.

Arxivat a:

Destacats