Compromís denunciarà al Defensor del Menor d’Espanya “l’encierro” taurí infantil en el centre de València

Guardar

La regidora de Compromís i portaveu adjunta, Glòria Tello
La regidora de Compromís i portaveu adjunta, Glòria Tello

Compromís ha anunciat que si el govern de Catalá aprova “l’encierro” taurí infantil en el centre de València, que ha proposat el vicepresident del govern valencià Barrera en la Junta Municipal de Districte de Ciutat Vella, els valencianistes denunciaran l’acte al Defensor del Menor d’Espanya, una figura que s’integra en les funcions del Defensor del Poble, que és Ángel Gabilondo.

Per a Compromís, Catalá hauria de manifestar-se “hui mateix” i anunciar que impedirà “esta barbaritat”, un acte que els valencianistes consideren “retrògrad, desgavellat i humiliant per als menors de la ciutat de València”. La regidora de Compromís i portaveu adjunta, Glòria Tello, ha dit que “a Catalá i a Barrera cal recordar-los que l'ONU va dictaminar que els xiquets i les xiquetes mereixen ser protegits de la violència que genera la tauromàquia”.

D’altra banda, Tello afirma que “València ha de ser una ciutat respectuosa amb els animals amb què compartim la vida” i assegura que “propostes tan retrògrades, tan desgavellades i humiliants com este “encierro” l’única cosa que demostren, si acaba per aprovar-se, és que Catalá podria presentar-se indistintament en les llistes del PP com en les de Vox”.

Des de Compromís han recordat que no és la primera vegada que la ultradreta porta esta idea a la junta de districte de Ciutat Vella. La mateixa proposta es va presentar als exercicis 2020, 2021, 2022 i 2023 per tancar “un xicotet recorregut urbà per fer un “encierro” simulat infantil, on els pares porten els carretons amb forma de bou i els xiquets corren davant seu”; però el govern de Compromís i Joan Ribó va impedir la seua celebració.

Cal recordar que recentment, el govern de PP i Vox de Catalá també ha fet un pas més en aprovar el taller 'Aprén a embolar' a Benifaraig. Així ho recull l'acta del 5 de març passat del consell de districte de la junta municipal de Pobles del Nord que va estar presidida per la primera tinenta d'alcalde i regidora d'Hisenda del PP, María José Ferrer San Segundo.

Per últim, des de Compromís assenyalen la hipocresia de Catalá, que fa uns dies feia declaracions “grandiloqüents” en favor de la protecció de la infància i ara no diu res i guarda silenci davant este acte “de la vergonya”.

Arxivat a:

Destacats