Compromís denuncia la inacció del conseller d’Educació i la directora general durant la crisi de les adjudicacions docents

Guardar

Joan Baldoví, portaveu de Compromís
Joan Baldoví, portaveu de Compromís

    Compromís ha denunciat hui la inacció de l’equip directiu de la Conselleria d’Educació durant la crisi de les adjudicacions docents viscuda les últimes setmanes basant-se en l’anàlisi que ha realitzat la coalició de les agendes de treball publicades al portal de Transparència de la Generalitat.

    Exceptuant les reunions del Ple del Consell, l’activitat del conseller d’Educació es limita a quatre dies dels 44 que porta al càrrec. D’estos quatre dies de treball, un va consistir en una reunió amb l’empresa PoweCo i els altres tres en entrevistes amb diversos mitjans de comunicació i amb la roda de premsa del passat 24 d’agost. En el cas de la directora general de personal docent, l’única reunió de treball que consta al portal de transparència és la que va mantindré amb l’equip de direcció de la conselleria el 29 d’agost. A la resta dels 34 dies que porta al càrrec no consta cap activitat de treball.

    Des de Compromís recorden que segons l’article 15.6 de la Llei de Transparència, els alts càrrecs estan obligats a publicar les agendes institucionals i de treball, que han de contindre, almenys, la data, la descripció i la ubicació dels diferents actes o reunions que realitzen.

    Per a Joan Baldoví, portaveu de Compromís, “es lamentable la inacció del conseller d’Educació i de la Directora general durant el pitjor inici de curs de la història en l’educació valenciana. El que denunciem hui des de Compromís és la falta de treball dels màxims responsables segons mostren les seues pròpies agendes oficials. Mentres milers de professors i professores patien la incertesa més absoluta sobre el seu futur, el conseller i la directora general feien una autèntica deixadesa de funcions”

    “Per això és més urgent que mai que el conseller done explicacions i que s’aprove la comissió d’investigació que hem proposat a les corts, per a que mai més torne a passar el caos que hem viscut en este inici de curs. L’educació valenciana, els professors, els alumnes i les seues famílies mereixen un Consell que treballe i que no genere problemes” ha conclós Baldoví.

    Destacats