Compromís denuncia que el govern de PP i Vox perdona de colp a Sanitas 47,6 milions del deute amb la Generalitat

Carles Esteve: "La por que tenim és que es continue condonant el deute que aquesta empresa té amb els valencians i valencianes per la gestió de Manises, que a hores d'ara supera els 300 milions d'euros"

Guardar

El portaveu de Sanitat de Compromís a Les Corts, Carles Esteve
El portaveu de Sanitat de Compromís a Les Corts, Carles Esteve

El diputat i portaveu de Sanitat, Carles Esteve, ha denunciat hui que el govern de Carlos Mazón acaba de perdonar-li a Sanitas 47,6 milions d'euros del deute que aquesta empresa manté amb la Generalitat per la gestió del Departament de Salut de Manises.

Segons explica Esteve "gràcies a l'informe de fiscalització anual de la Sindicatura de Comptes hem pogut tindre constància d'una pràctica escandalosa que des de Compromís ja vam avançar que passaria, tenint en compte la trajectòria del conseller de Sanitat, Marciano Gómez, de beneficiar a certes empreses en detriment de la nostra sanitat pública".

El govern de PP i Vox ha canviat unilateralment, sense reunir a la comissió mixta encarregada de la matèria, els criteris que estableixen els diners que Sanitas deu a la Generalitat per les liquidacions dels exercicis de 2009 i 2010. Allò que en abril de 2022, quan governava el Botànic, segons els càlculs de la conselleria, donava un resultat a favor de l'administració pública de 69,8 milions d'euros, en produir-se el canvi de govern es veu rebaixat a només 22,2 milions d'euros, el que suposa perdonar-li a Sanitas 47,6 milions, sense cap justificació.

"A pesar d'haver demanat per activa i per passiva tota la documentació al respecte i haver presentat les preguntes parlamentàries pertinents sobre les liquidacions de les concessionàries dels departaments sanitaris privatitzats, la conselleria ha mantingut una opacitat màxima al respecte. Ara gràcies a la Sindicatura coneixem què està passant realment".

Per a Esteve "la por que tenim és que el govern de PP i Vox continue perdonant el deute que aquesta empresa té amb els valencians i valencianes, per això hem demanat la compareixença urgent en les Corts del conseller Gómez. Volem que done explicació de quins són els criteris que han canviat perquè condone aquest deute milionari i què passarà ara amb els 303,3 milions d'euros que Sanitas encara li deu a la Generalitat només dels exercicis que van del 2011 al 2020, perquè ens temem que el perdó del deute encara pot arribar a ser major per la manera de gestionar d'aquesta conselleria".

Aquest regal del PP i Vox a Sanitas ve després que l'atenció sanitària per part d'aquesta empresa concessionària en el departament de salut de Manises s'haja basat en el desmantellament de l'atenció primària en els municipis on ha de donar atenció, en la precarietat laboral dels professionals sanitaris, la manca de personal, en l'acumulació de beneficis i incompliments de pagament amb la Generalitat. "És una vergonya que aquesta política empresarial que ha primat el benefici econòmic a l'atenció a la salut de la gent siga premiada ara perdonant-los deute", ha conclòs Esteve.

 

Arxivat a:

Destacats