Compromís defensa en el Senat retirar l'ampliació del port de València per amenaçar la supervivència de l'espai natural de l'Albufera

Els grups del Senat han hagut de posicionar-se a més davant les peticions de la coalició que reclamen cabals, fons i la implicació del Govern en la preservació de l'aiguamoll

Guardar

El senador de Compromís, Carles Mulet
El senador de Compromís, Carles Mulet

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha expressat hui la seua vergonya pel fet que el PP, que va estar 20 anys "malgovernant Ajuntament i Generalitat" presentara una moció interessant-se per la preservació ambiental i protecció del parc natural "com si de la Mar Menor es tractara, com si l'actual Govern del Botànic i administració competent en aquest tema no estigueren corregint la greu herència en la qual va quedar el parc natural durant el seu govern".

Per a Mulet "a Compromís no necessitem recomanacions de qui no ha fet cap de bestiar" i ha rebutjat que s'intenten equiparar els problemes de l'Albufera amb la Mar Menor. "Està molt lleig que s'intente salvar la cara de la seua nefasta gestió a Múrcia utilitzant una moció que no aporta cap de bestiar a l'Albufera, que està millorant dia a dia per la gestió de Compromís", ha retret als populars. Tan sols l'ampliació del port de València que encoratja la seua Autoritat Portuària i determinats interessos pot posar en escac l'aiguamoll. "Es tracta d'un projecte que impulsa el PSOE i que, curiosament vostès secunden. Un projecte innecessari i una amenaça objectiva de les platges de València i especialment el cordó dunar que protegeix l'Albufera. Ací callen davant una de les nostres zones verds més valuoses mentre promouen mocions que són brindis al sol", els ha retret.

Així la coalició ha presentat diverses esmenes a una moció intranscendent i que demanen seguir desplegant les actuacions contemplades en el Pla Integral de l'Albufera i insten el Govern a destinar les partides econòmiques necessàries per a aconseguir els objectius. El senador ha recordat les actuacions que s'estan duent a terme per a conservar els ecosistemes i millorar la qualitat de les aigües, cosa que asseveren dones d'universitats com la Politècnica de València i que ha comportat la recuperació d'aus que havien desaparegut fa anys. Gràcies al Pla Integral per a l'Albufera es comptarà amb infraestructures com el nou col·lector oest, la modernització de séquies, regadius i estalvi d'aigua que aportarà més aigua al llac i de gestió ambiental de l'Albufera, amb treballs de restauració en parcel·les, malnoms, brolladors, millores en la gestió dels subproductes de l'arròs i programes amb la Universitat de València de seguiment i anàlisi sobre la situació dels aigües negres.

Finalment, ha recordat que s'han destinat 14 milions en dos anys a accions de promoció de la biodiversitat i els hàbitats naturals. "Mentre saquejaven la Generalitat, s'optava per la tolerància absoluta i la perpetuació de problemes en l'Albufera o la prohibició de cremes de l'arròs als productors sense oferir alternatives mentre es podrien les aigües. Llaura, tot això ha canviat perquè, enfront dels 49 encausats per presumpte blanqueig de diners, gestionen el parc gent honrada i competent. Segurament el millor que pot passar-li a l'Albufera és que el PP no torne a governar mai a Madrid, ni en la Generalitat ni a l'Ajuntament de València, ja que amb propals com aquesta evidencien que no aporten cap de bestiar ni ajuden en cap de bestiar", li ha recordat Mulet al defensor de la moció, el popular Rubén Fausto Moreno. Els populars han acceptat una esmena de la coalició que insta el Govern a garantir un total ecològic mínim i suficient permanent per a l'aiguamoll.

Destacats