Compromís considera una errada anti-democràtica que el PSPV l’excloga de la Mesa de Les Corts

Guardar

Joan Baldoví, portaveu de Compromís
Joan Baldoví, portaveu de Compromís

El portaveu de Compromís, Joan Baldoví, ha lamentat hui l’anunci realitzat pel PSPV-PSOE segons el qual la Mesa de Les Corts quedaria constituïda pels grups PP, PSOE i VOX, este últim amb la presidència del parlament valencià. Amb esta composició, l’únic grup exclòs de l’òrgan de govern de la cambra seria Compromís. 

Segons Baldoví, si esta decisió es confirma “estaríem davant d’una gran errada contrària als principis democràtics per excloure al tercer grup de la cambra i als més de 350.000 valencians i valencianes que representa. Compromís sempre ha treballat per garantir la pluralitat de les forces progressistes com ho hem demostrat estos últims anys i en les negociacions dels Ajuntaments. En canvi, veiem amb preocupació que el PSPV-PSOE busque fulminar l’esperit del Botànic només per poder tindre una poltrona més”.

“Des de Compromís presentarem una candidatura per estar presents a la Mesa i, esperem, que d’ací a la sessió de constitució el PSPV-PSOE reflexione i rectifique. Davant la presidència de Vox i la majoria amb el PP, creiem que dos grups d’oposició podrem fer un millor control a la tasca de la Mesa. Ningú entendria una Mesa amb PP, Vox, i el PSPV en la qual l’únic grup vetat siga Compromís” ha afegit el portaveu valencianista.

“El que també tenim clar és que, formem part o no de la Mesa, això no afectarà a la nostra tasca d’oposició. Davant el pitjor govern, des de Compromís treballarem sense descans per a ser la millor oposició. Una oposició ferma, contundent i útil als valencians i valencianes” ha conclós Baldoví.

Destacats