Colomer ressalta que s'han registrat "prop de 1600 reserves d'allotjament en la Comunitat per a aquest pont a través del bo Viatgem CV "

Francesc Colomer recalca que des de "Turisme ja hem abonat el 75% de les factures durant el primer mes de vida del programa Viatgem CV"

Guardar

colomer
colomer

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer ha ressaltat que el bo Viatgem CV "dinamitza la demanda turística, ja que s'han registrat a través d'aquest programa prop de 1.600 reserves d'allotjament aquest pont".

Cal assenyalar que les reserves en allotjaments rurals que s'han realitzat a través d'aquesta plataforma per al pont de la Constitució es xifren en 146 amb una mitjana de 3 nits de pernoctacions. A més, la resta d'allotjaments registra per a aquest pont un total de 1.449 reserves a través del Bo Viatgem CV.

A més, les dades de reserves a través del programa Viatgem CV mostren unes pernoctacions addicionals estimades en 8.485 i un volum de despesa de 875.645 euros.

Per a Francesc Colomer, "les reserves del bo viatge que hem impulsat des de la Generalitat reflecteixen el desig de la societat que és viatjar", i ha recalcat que "el Bo Viatgem dinamitza tota l'oferta turística de la Comunitat Valenciana" i ha recordat que "va suposar ja un bon auguri quan es van esgotar els bons a les 10 hores de posar-lo en marxa".

Colomer també ha assenyalat que el bo "també estimula que els ciutadans de la Comunitat ens coneguem millor, facilitant la vertebració del territori, i facilita que els ciutadans puguem redescobrir la proposta de valor dels municipis".

Turisme abona el 75% de les factures del Viatgem CV en el mes

Respecte al pagament de les factures remeses per establiments d'allotjament i agències de viatges procedents del programa Viatgem CV, Francesc Colomer ha ressaltat que "durant el primer mes de vida del bo viatgi, des de Turisme ja hem abonat el 75% de les factures, complint així el compromís que ens marquem d'abonar les ajudes en un termini molt curt".

En concret, de les 2.243 propostes de pagament efectuades per establiments d'allotjament i agències de viatge per import total de 758.650 euros, ja s'han abonat 1.678 factures que suposen un total de 556.555 euros.

El titular de Turisme ha destacat que "la Generalitat ampliarà en dos milions d'euros el pressupost del bo Viatgem per a 2021, que serà de 12 milions d'euros, perquè siguen més els valencians que puguen gaudir d'aquests avantatges, incentivant d'aquesta manera la demanda interna i contribuint a mantenir ocupació en el sector".

La previsió d'ocupació se situa en el 61% a l'interior

Francesc Colomer ha assenyalat que està previst que els allotjaments turístics de l'interior de la Comunitat Valenciana "superen el 61% d'ocupació mitjana durant el Pont de la Constitució".

Colomer ha avançat així els resultats de l'enquesta realitzada telefònica per Turisme a una mostra d'establiments situats en comarques de l'interior, en un entorn paisatgístic natural o en el nucli urbà de petites poblacions de l'interior de la Comunitat Valenciana.

El titular de Turisme ha explicat que "l'enquesta aquest any sol s'ha realitzat a les zones d'interior, ja que a causa del tancament perimetral de la Comunitat Valenciana per la Covid-19 la demanda serà únicament domèstica".

Per províncies, els hotels de l'interior de la província de Castelló tenen unes expectatives d'ocupació del 68,56%. A l'interior de la província de València les reserves dels seus hotels estan en un 60,13%. Per part seua, els hotels de l'interior d'Alacant tenen reservat per a aquests dies un 41,20% de les seues places.

Arxivat a:

Destacats