Ciutadans demana ampliar el nombre de places en les EOI i obrir subseus en zones d'interior

Guardar

Escola Oficial d'Idiomes de València
Escola Oficial d'Idiomes de València

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha proposat, a través d'una iniciativa en forma de Proposició No de Llei (PNL), que s'amplien les places a les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI) de la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu d'incrementar l'oferta educativa. A més, la portaveu adjunta de Cs, Merche Ventura, ha defensat que "l'oferta s'ha d'ajustar a criteris poblacionals, territorials i culturals" i que "no és just deixar a municipis sense aquest servei",

Per això, la formació liberal ha exigit que s'òbriguen noves seus i subseus en les zones d'interior, "especialment aquelles que es troben en risc de despoblació, ampliant l'actual servei que ofereixen". La iniciativa pretén "garantir la igualtat d'oportunitats entre les grans ciutats i els municipis amb una densitat de població menor", perquè com ha manifestat la portaveu adjunta "els idiomes suposen una eina, que a més d'ajudar en l'èxit laboral, enriqueixen socialment i culturalment" i "s'ha de tindre accés independentment del lloc en el qual s'haja nascut".

"Són moltes les persones de la Comunitat que no tenen a l'abast un centre EOI, a més, una àmplia majoria de centres compten amb grups poc reduïts o pocs idiomes oferits", per la qual cosa "l'alumne interessat ha de desplaçar-se fins a altres Escoles", ha subratllat la parlamentària liberal. "L'administració pública ha de facilitar i impulsar l'aprenentatge d'idiomes entre la ciutadania del territori valencià i garantir la igualtat d'oportunitats", ha conclòs Ventura.

Arxivat a:

Destacats