Catalá i Ribó treballaran "des de la cordialitat" en els temes importants de la ciutat

L'alcaldessa de València, María José Catalá, i l'exalcalde Joan Ribó s'han reunit en Alcaldia després de la renúncia de Ribó a la seua acta de regidor

Guardar

L'alcaldessa de Valencia, María José Catalá, i l'exalcade Joan Ribó
L'alcaldessa de Valencia, María José Catalá, i l'exalcade Joan Ribó

L'alcaldessa de València, María José Catalá, i l'exalcalde i regidor de Compromís, Joan Ribó, s'han reunit este migdia en alcaldia en una trobada que es produïx després que Ribó presentara la seua renúncia a l'acta de regidor, i que es concretarà demà en el Ple del mes de març. En la reunió, tots dos han repassat diversos assumptes de l'actualitat de la ciutat, entre ells la Capitalitat Verda Europea, que la ciutat ostenta enguany, en un clima de "cordialitat, lleialtat institucional i respecte entre alcaldes que han dedicat part de la seua vida a la ciutat de València", ha expressat Catalá.

Així, l'alcaldessa de València li ha oferit diàleg a Ribó per a "continuar col·laborant en aquells assumptes importants per a la ciutat, com que la Capitalitat Verda Europea siga declarada com a esdeveniment d'excepcional interés, de la mateixa manera que ho va ser la Fórmula 1 a Barcelona". En este sentit, Catalá ha avançat que es presentarà una moció per a instar el Govern d'Espanya que faça esta declaració "mitjançant un decret llei. València necessita una aportació econòmica per part del Govern, de la mateixa manera que el farà la Generalitat Valenciana i la Diputació de València, per a continuar amb la transformació de València en el marc de les grans ciutats que aposta per ampliar les zones verdes".

D'esta manera, l'alcaldessa de la ciutat li ha tingut la mà a l'exalcalde per a "continuar treballant des de la cordialitat en aquells assumptes que són d'interés per a València".

Per part seua, Joan Ribó ha assegurat que li ha traslladat a l'alcaldessa de València aquells aspectes que "no m'han agradat, com els últims resultats del baròmetre municipal o que Vox adoctrine en els centres públics educatius", però ha manifestat la seua intenció de continuar col·laborant "ara ja des de la segona fila amb Compromís en aquells assumptes municipals que siguen positius per a València, com que la capitalitat verda siga declarada esdeveniment d'excepcional interés".

Destacats