Catalá denuncia que Ribó "porta un any dient que s'incorporen 50 agents, però encara no hem vist cap"

El PP assenyala que el que ha de fer ja és traure les oposicions de l'oferta pública de 2020 i les de 2021, perquè al ritme que porten els agents d'aquestes oposicions no arribaran fins a 2026

Guardar

La portaveu del PP de València, M. José Catalá
La portaveu del PP de València, M. José Catalá

El Grup Municipal Popular ha denunciat que l'alcalde Ribó esmente en dir que en uns mesos s'incorporen 234 agents a la Policia Local, ja que això serà quasi impossible. Els exàmens d'aquesta oposició que és de l'any 2018i 2019 estan en l'exercici 6 dels 8 que es compon l'oposició, i ni està nomenat el tribunal de l'exercici 7 i 8. A més, encara que s'incorporaran aquests agents cal explicar que en els últims dos anys s'han jubilat 145 policies als quals caldrà sumar els de 2021, per la qual cosa la plantilla quedarà igual.

La portaveu del PP, María José Catalá, ha assenyalat que el nou va anunciar de Ribó d'ahir ja no és creïble: "Porta un any dient que s'incorporen 50 agents de manera imminent per a Orriols però encara no hem vist cap i la realitat és que la plantilla segueix perdent agents cada any. Hi ha 200 policies menys que en l'últim mandat del PP l'any 2015". Catalá afirma que amb aquestes dades Ribó "no pot seguir mentint als veïns d'Orriols i dels barris on s'ha disparat la inseguretat amb reforços que mai van a arribar llevat que els lleve d'altres barris. Ha de posar ja en marxa un pla conjunt amb el Cos Nacional de Policia per a atallar la inseguretat en la ciutat, doncs se'ls ha anat de la mans la situació i per a nosaltres és molt preocupant".

Catalá ha assegurat que "de no utilitzar-se tota la taxa de reposició en oposicions de policia serà impossible tindre una plantilla com la qual sol·liciten els comandaments de la Policia Local, doncs fan mancada 500 agents. El Govern de Ribó i PSOE arriben tard doncs en sis anys al capdavant de l'Ajuntament la Policia Local han perdut prop de 200 agents de la seua plantilla sense que s'hagen pres la mesures efectives per a revertir la situació".

D'altra banda, el Grup Municipal Popular reclama un dispositiu especial per al cap de setmana que en coincidir amb Halloween es pot disparar el botelló en els barris de la ciutat i insta al Govern de Ribó i PSOE al fet que s'aprove ja l'ordenança de civisme que porten quasi anys per a redactar-la. S'han gastat 168.000 euros de la butxaca dels valencians per a pagar una càtedra de la Universitat de València que un de les seues comeses havia de ser elaborar l'ordenança que encara no s'ha aprovat.

Oposicions ja

El PP assenyala que el que ha de fer ja és traure les oposicions de l'oferta pública de 2020 i les de 2021, perquè al ritme que porten els agents d'aquestes oposicions no arribaran fins a 2026.

L'any 2015 amb el Govern del PP la ciutat de València la plantilla de la Policia Local de València la conformaven 1.625 agents, hui, sis anys després de Govern de Ribó i PSOE, la plantilla la conformen 1.433 agents, és a dir 200 policies menys en els carrers de la ciutat. En percentatges la Policia Local ha perdut un 12 % d'agents. El ràtio de policies locals a València se situa en 1,8 agents per cada 1.000 habitants, quan en 2015 era de 2,06. la Federació de Municipis i Províncies recomana una mesura de 2 policies per cada 1.000 veïns.

En sis anys de Govern de Ribó i PSOE han sigut incapaços de dotar dels agents necessaris a la Policia Local de València. En aquests anys de Ribó al capdavant de l'Ajuntament la plantilla ha minvat en 188 agents menys, un 12 % dels quals tenia l'últim govern del PP a València. "Ha sigut una falta de previsió i l'escalada d'inseguretat, desordenes públics i botellones en els nostres barris és conseqüència de la gestió d'aquests sis anys. Ha sigut més important crear places per a amics que a reforçar la plantilla de Policia Local, Ribó té el doble d'alts càrrecs que tenia Rita Barberá, 43 alts càrrecs enfront dels 17 del Govern del PP".

Destacats