Carlos Mazón aposta pel canvi per a "lluitar contra una sanitat col·lapsada i un infern fiscal" en el primer debat electoral

La Nau de la Universitat de València ha sigut escenari del primer debat electoral organitzat per la Cadena Ser i en el qual han participat els sis aspirants en la carrera a presidir la Generalitat Valenciana

Guardar

Carlos Mazón, president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana
Carlos Mazón, president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana

"Està la Generalitat Valenciana a l'altura de la societat de hui dia?". Així ha començat la seua intervenció Carlos Mazón, candidat del Partit Popular a la Presidència de la Generalitat Valenciana, en el debat electoral organitzat per la Cadena Ser que s'ha dut a terme aquest matí en l'edifici de la Nau de la Universitat de València.

El candidat ha afirmat que demanarà el vot al Partit Popular el pròxim 28 de maig per a iniciar el canvi a la Comunitat Valenciana. "Tenim l'oportunitat de decidir si el canvi comença ací perquè comence la fi del sanxisme", ha afirmat Mazón.

"Una sanitat pública que ja ha col·lapsat amb 80.000 persones esperant a una operació, un infern fiscal, zero habitatges socials construïdes i sense llibertat en una educació que està polititzada". D'aquesta manera ha descrit Carlos Mazón la conjuntura econòmica i social actual de la Comunitat Valenciana remarcant que es tracta del "govern més car de la història amb rècord d'assessors i 'endollats' a dit".

Quant a fiscalitat, Mazón ha destacat el seu compromís per posar en marxa una reforma que es base en la baixada d'impostos perquè "les rendes mitjanes i baixes siguen les que menys paguen de tota Espanya". "Qui vulga que li baixen els impostos pot votar al Partit Popular i qui vulga que li pugen els impostos que vote a Podem o Compromís", ha assegurat.

A més, també ha proposat agilitar l'administració pública per a evitar "estar enterrats en burocràcia i en l'anada i vinguda de papers". Una excessiva burocràcia, ha afirmat Mazón, que ha causat que "20.000 joves no hagen pogut tramitar les ajudes al lloguer i 160.0000 es troben esperant el bo tèrmic".

"El sanxisme ens està picant amb la la infrafinanciación autonòmica i ser la última comunitat en els pressupostos generals està maltractant sistemàticament a la província d'Alacant i fent retrocedir a València i Castelló", ha apuntat Mazón en matèria de finançament autonòmic. "Baldoví ha fracassat a revertir la infrafinanciació a Madrid", ha afegit el candidat popular.

Propostes del PP de Mazón en sanitat i educació

En el segon bloc del debat electoral camí al 28M, els sis aspirants han tingut l'oportunitat d'exposar les principals claus del seu programa electoral. En aquest sentit, Mazón ha definit el seu pla educatiu per a aconseguir una educació "lliure, gratuïta i universal des dels 0 anys" que afavorisca la conciliació.

La sanitat també ha sigut un dels punts fonamentals del seu discurs i ha apostat per fixar un mínim del 30 % d'inversió en el pressupost sanitari "per a baixar les llistes d'espera i que en les ambulàncies vaja un metge", ha explicat el dirigent popular.

Carlos Mazón ha aprofitat el seu últim minut d'intervenció, el conegut com a minut d'or, per a reclamar llibertat per a decidir "sense ser ningunejats reivindicant la Comunitat Valenciana davant Madrid, Brussel·les i qui faça falta". "El pròxim 28 de maig cal decidir si seguim així o apostem pel canvi per a lluitar contra una sanitat col·lapsada, lluitar contra l'infern fiscal i una educació lliure i gratuïta des dels 0 anys", ha conclòs.

Destacats