Carlos Fernández Bielsa: "La participació ciutadana, el bon govern, les polítiques dirigides a millorar la vida de la gent són el nostre emblema"

El vicepresident de la Diputació de València i alcalde de Mislata ha sigut triat per la militància com el nou secretari general del PSPV en la província de València.

Guardar

Carlos F. Bielsa, nou secretari general del PSPV a la província de València.
Carlos F. Bielsa, nou secretari general del PSPV a la província de València.

La militància socialista ha parlat alt i clar i amb quasi un 80 % (78,84 %), han decidit que vostè lidere el PSPV en la província de València. Com valora aquestes primàries?

La veritat és que estem molt contents; les primàries és la major demostració de la democràcia interna que caracteritza al nostre partit. Les i els militants han fet un gran esforç organitzant en les tres províncies un procés transparent, que visibilitza la força de la militància de base en la presa de decisions. Hem demostrat que les primàries poden ser sinònim d'unitat i fortalesa.

En la nit dominical dels resultats, va comentar estar aclaparat per la resposta de la militància. Esperava una resposta tan contundent en les urnes?

Esperava que la militància responguera de forma positiva davant un projecte d'unitat, de consens, de suma, formant un equip plural i de majories, que treballe per a permetre grans avanços en la societat valenciana. Amb el municipalisme com a bandera, el feminisme, la sostenibilitat i la justícia social en el nostre full de ruta, les que posem en valor allà on vam governar per a transformar la societat.

Vostè és alcalde de Mislata amb àmplies majories absolutes i per punt una contundència molt clara de les urnes. Com esperava enfortir el PSPV de cara precisament a aqueixes urnes de les eleccions municipals 2023?

Anem a vertebrar millor el nostre projecte, la nostra forma de comunicar-nos; des del comarcalisme, des de l'acció i la participació en tots els pobles i ciutats. Tant on ja vam governar com en aquells municipis on hem de fer un esforç i donar un gir a les polítiques perquè els avanços en la província de València siguen a l'uníson, per a no deixar a ningú arrere.

"El municipalisme és el major mur de contenció de la dreta i l'extrema dreta."

Últimament en les enquestes s'observa una tendència de canvi amb un Partit Popular que va recuperant terreny i un VOX que sembla que segueix sense tocar sostre. Creu que es pot produir aqueix canvi en el conegut com a cinturó roig de València i la seua àrea metropolitana?

El municipalisme és el major mur de contenció de la dreta i l'extrema dreta. La participació ciutadana, el bon govern, les polítiques dirigides a millorar la vida de la gent són el nostre emblema, la forma de gestionar dels socialistes. I estic segur que posant-les en valor anem a seguir creixent, permetent que la ciutadania viva millor. En aqueix sentit, l'única enquesta real és el dia de les eleccions.

Carlos F. Bielsa, nou secretari general del PSPV a la província de València.
Carlos F. Bielsa, nou secretari general del PSPV en la província de València.

El PSPV ha tingut i té un pes molt important en el municipalisme. De fet, el President Puig ve precisament d'una alcaldia com Morella. Com aspiren al fet que en 2023 la Generalitat seguisca sent socialista?

Efectivament, el municipalisme és la base de la política; una gestió de proximitat, escoltar als veïns i veïnes i explicar el que feixos, per què ho fas, i dir la veritat, són el motor de la gestió pública. Donar resposta a les necessitats de la ciutadania. Si unim la fortalesa dels governs socialistes, la gent sabrà quin és la millor opció en 2023. I estic segur que la via valenciana de la recuperació, la de Ximo Puig i Pedro Sánchez, està obtenint uns efectes excepcionals en la creació d'ocupació, en la millora dels nostres pobles, en els serveis públics. La ciutadania sap ben quin model de Generalitat prefereix, una institució honesta i al costat de la gent.

"El PP són la crossa de l'extrema dreta per a formar governs que retrocedeixen en democràcia, en drets i en llibertats. Carlos Mazón ha de continuar en el racó de pensar"

Què opina del nou lideratge de Carlos Mazón al capdavant del Partit Popular?

No tinc una opinió generada; simplement crec que és una baula d'unes polítiques que no busquen la igualtat social, que no donen oportunitats. L'adreça del PP actual és una seqüela dels qui van posar a la Comunitat en el mapa de la corrupció, dels qui mai van posar en primer lloc a les persones i van mirar cap al futur amb altres interessos. Ara, a més, són la crossa de l'extrema dreta per a formar governs que retrocedeixen en democràcia, en drets i en llibertats. Carlos Mazón ha de continuar en el racó de pensar.

Ja té en ment com serà el seu equip en aqueixa executiva provincial?

La nostra intenció és crear un equip de treball que abaste totes les comarques, que pose el focus en el municipalisme, el feminisme, la justícia social, la sostenibilitat, la transformació ecològica i l'Agenda 2030. Anem a crear noves secretaries que dirigisquen el seu esforç a consolidar tot el projecte de govern que duem a terme allà on estem transformant pobles i ciutats. Volem un equip que treballe amb il·lusió en aquest projecte en positiu i en defensa de la via valenciana.

Com deu ser el PSPV de 2023 per a afrontar els processos electorals que els esperen?

Un PSPV fort, al costat dels joves, fent polítiques per a la gent gran, creant ocupació, amb noves eines que servisquen per a donar passos d'avanç social, mirant a Europa, cap als objectius 2030 de desenvolupament sostenible; un PSPV que lluite per la igualtat, per les llibertats, per garantir una millor qualitat de vida.

"Aquest equip va a fer un treball important per a estar present en totes les comarques; per a impulsar el treball que fan les agrupacions i la militància de base dels nostres pobles i ciutats."

Ha parlat en alguna entrevista d'integrar a l'altra candidata, Mercedes Caballero. En concret, va dir ser generosos. Ha parlat amb Mercedes Caballero o algun dels integrants de l'altra llista?

El que hem dit és que anem a crear un equip de treball que sume la gran diversitat que defineix al nostre partit, de gent amb ganes i capacitat de treball per a impulsar aquest nou temps de reactivació i recuperació. I en aqueix sentit no volem parlar de noms, de famílies, ni de quotes; anem a comptar amb els qui vulguen sumar-se a aquest equip per a canviar les coses.

Què va a canviar amb vostè al capdavant de la secretària general de l'etapa de Mercedes Caballero?

És un temps nou. Tot canvi significa una visió diferent, una forma de treball diferent. I crec que, en definitiva, anem a seguir identificant-nos com a socialistes; és la marca que ens uneix i ens representa. Aquest equip va a fer un treball important per a estar present en totes les comarques; per a impulsar el treball que fan les agrupacions i la militància de base dels nostres pobles i ciutats.

En l'actualitat, a més d'alcalde de Mislata, també és vicepresident en la Diputació de València i ara serà el nou secretari general del PSPV en la província. Com porta la gestió del temps amb aquestes responsabilitats?

És una responsabilitat que assumisc amb molt interés, amb responsabilitat i implicació, perquè la vicepresidència i la gestió de l'àrea de Cooperació Municipal i Cohesió Territorial significa ajudar a molts pobles a tirar endavant, disposar serveis bàsics, acostar finançament europeu per a créixer, o dur a terme inversions importants per a crear noves infraestructures. I no mesure el temps; és una dedicació plena i total a solucionar problemes, a donar eixida i solucions davant les reivindicacions de cadascun dels municipis. És la major satisfacció que reporta la política; i em vaig a seguir deixant la pell en això.

Destacats