Bielsa s'imposa a Caballero i assumirà el lideratge del PSPV-PSOE a la província de València

Guardar

L'alcalde de Mislata i vicepresident de la Diputació de Valencia, Carlos Fernández Bielsa
L'alcalde de Mislata i vicepresident de la Diputació de Valencia, Carlos Fernández Bielsa

Els prop de 17.800 militants del PSPV-PSOE estaven cridats a votar aquest diumenge en els 268 centres de votació habilitats en la Comunitat Valenciana per a elegir al nou secretari o secretària provincial de la formació a la província d'Alacant, Castelló i València, respectivament.

La jornada de votació ha començat a les 10.00 hores i els militants han pogut acudir fins a les 20.00 hores, en els 154 centres que s'havien instal·lat a la província de València. A partir d'eixe moment, s'ha procedit al recompte dels vots.

L'alcalde de Mislata i vicepresidente de la Diputació, Carlos Fernández Bielsa, s'ha imposat a la diputada socialista en Les Corts Valencianes, Mercedes Caballero, aconseguint el 78,58% dels vots (5.550 paperetes) enfront del 20,14% del seu rival (1.420).

Bielsa, a través del seu compte de Twitter, ha agraït la confiança de la militància: "Hui ha guanyat el municipalisme, el feminisme i la justícia social. Amb la força de la militància de base continuarem transformant els pobles i ciutats de la província de València".

Cal recordar que la candidatura de Mercedes Caballero va oferir durant aquesta setmana retirar-se per a aconseguir una llista conjunta amb la de Carlos Fernández Bielsa amb l'objectiu d'"unir al partit", encara que finalment aquest últim va rebutjar l'oferiment encara que ha garantit que actuarà "amb generositat" si ella decidira fer-ho sense cap acord previ.

A més, aquest passat dilluns, la candidata Mercedes Caballero va proposar al Comité d'Ètica i Garanties del PSPV-PSOE la suspensió dels actes de campanya de primàries i l'ajornament de les votacions després de la mort de dues xiquetes en un accident del castell inflable a Mislata (València), proposta que finalment va ser rebutjada.

Arxivat a:

Destacats