Camps culpa a Compromís, "un partit catalanista", de la investigació per la Fórmula 1

”La F1 és el projecte més rendible de la història de la Comunitat”, ha dit Camps

Guardar

DdfqiqFUQAYXK-2
DdfqiqFUQAYXK-2

  • La primera Fórmula 1 en València fue un fracaso y Camps lo sabía
  • La maraña judicial de Camps: Valmor, Fórmula 1, visita del Papa, Gürtel,...
  • La Gürtel valenciana queda vista para sentencia

L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha culpat hui a la coalició Compromís de la investigació sobre les suposades irregularitats en l'organització de la Fórmula 1 a València. En paraules de Camps, la coalició és "un partit catalanista que vol que hi haja Fórmula 1 a Barcelona i no a València".

Ho ha assegurat just abans d'entrar a declarar com investigat davant la jutgessa que instrueix el cas de la Fórmula 1, que va sorgir arran de les denúncies del PSPV i d'Esquerra Unida. No obstant açò, Camps ha dit que Compromís "és qui va fer la denúncia, si açò no és política, ja em diran què és".

Peralta_Milagrosa_Camps_Rita_Rambla

El que fóra president de la Generalitat Valenciana ha assenyalat que la investigació és "una qüestió purament política" i ha reiterat la seua disposició davant la justícia "per a seguir defensant els meus plantejaments polítics, que crec que segueixen intactes".

"No volen que València estiga al nivell de Barcelona. Sempre han cregut que ha de ser subsidiària de Catalunya i els dolia profundament la Fórmula 1", ha afegit Camps, que ha apuntat també que l'actual Consell ha donat continuïtat a la política de grans esdeveniments com la Volvo Ocean Race.

"La F1 és el projecte més rendible de la història"

Camps ha assegurat que mai cap responsable de l'organització de la Fórmula 1 li va dir que el projecte fóra una ruïna i també ha negat que negociara els contractes amb el magnat del campionat, Bernie Ecclestone.

D'aquesta forma, el que encara és membre honorífic del Consell Jurídic Consultiu, ha descarregat en els treballadors la responsabilitat de les contractacions. Segons Camps, la Fórmula 1 és "el projecte més rendible de la història de la Comunitat Valenciana, sense cap dubte".

Aquestes declaracions xoquen frontalment tant amb les que van prestar Belén Reyero i Jorge Martínez 'Aspar', també investigats en aquesta causa, com amb l'informe de la Unitat contra la Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF). Belén Reyero va assegurar que tant Francisco Camps com els exvicepresidentes Gerardo Camps i Vicente Rambla estaven al corrent de tot el que ocorria i que l'expresident del PP valencià ordenava tot.

'Aspar' i la UDEF desmunten el mite de la rendibilitat i van certificar que ja des del primer Gran Premi, el campionat de la Fórmula 1 a València va ser deficitari. I malgrat el 'pufo' que estava deixant el campionat en les arques públiques valencianes, el expresident es va comprometre a continuar celebrant-lo i a mantenir-ho amb diners públics, segons la UDEF.

Destacats