Campillo celebra el "canvi de posició" del PSPV sobre la ZAL però creu que "no és suficient"

Guardar

El regidor Sergi Campillo en roda de premsa
El regidor Sergi Campillo en roda de premsa

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana de l'Ajuntament de València, Sergi Campillo (Compromís), ha celebrat el "canvi de posició" del PSPV respecte a la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL), però ha assenyalat que aquesta iniciativa "no és suficient".

Així s'ha pronunciat Campillo, en declaracions remeses aquest diumenge als mitjans, després de la proposta presentada aquest dissabte pel PSPV-PSOE per a recuperar part dels terrenys de la ZAL i reconvertir-los en una gran zona verda que unisca el Jardí del Túria amb l'Albufera.

El vicealcalde ha defensat la proposta de Compromís de traslladar totes les activitats logístiques del port de València a una altra ubicació. "Tenim un port industrial en l'àrea metropolitana de València i un altre fora de l'àrea metropolitana, que podria ser perfectament viable per a desenvolupar una zona d'activitats logístiques", ha subratllat.

Així mateix, ha exigit a la Generalitat que "aborde la reversió dels terrenys de la ZAL al seu estat original", perquè, ha assegurat, "segons l'informe de l'assessoria jurídica de l'Ajuntament de València, la responsabilitat d'aquesta atzagaiada urbanística és seua". "Per tant, ha de ser la Generalitat qui s'ocupe de la reversió i de les possibles indemnitzacions per als qui hagueren generat drets", ha declarat.

Campillo ha denunciat que la ZAL "porta més de 20 anys empantanada per diversos judicials, per no haver fet bé les coses per part de la Generalitat ni en el primer ni en el segon pla especial", al mateix temps que ha asseverat que, "en tot cas, els avanços aconseguits són un èxit de col·lectius i entitats ciutadanes, veïnals i ambientalistes que han lluitat durant molts anys perquè no s'execute la ZAL i es recuperen els antics terrenys de l'horta de la Punta.

Finalment, ha ressaltat que l'Ajuntament té una "responsabilitat amb els veïns de la Punta que, al costat dels de Natzaret, són els que més agressions urbanístiques han patit per un desenvolupament portuari equivocat". "L'important és aprendre d'això per al futur, fer els passos per a revertir la ZAL i que servisca com a avís a navegants per a l'ampliació nord del port de València".

Destacats